diamant


A tabella alapján nem várt nehéz mérkőzés a somogyiakra, ugyanis a nyeretlen sereghajtó otthonában léptek pályára. Együttesünk azonban nem vette fél vállról az összecsapást, és a kellő tisztelettel, de természetesen győzelmi reményekkel lépett pályára az újonc csarnokában. A Diamant az első szettet magabiztosan, a másodikat pedig nagy csatában nyerte meg, és fontos volt, hogy a lányok gyorsabban és keményebben támadtak, mint ellenfelük.

A folytatásban visszaesett a kaposváriak teljesítménye. Főként a nyitásfogadással voltak problémáink, a lelkes vasiak pedig éltek a lehetőséggel, és előbb szépítettek, majd az egyenlítést is kiharcolták. Az ötödik, rövidített játékrészre maradt a döntés, ahol újra összekapta magát a vendéggárda. A Diamant a térfélcserénél 8-4-re vezetett, és egészen 14-7-ig szárnyalt, végül pedig a fontos győzelmet is kiharcolta.

Oláh János együttese négy fordulóval az alapszakasz vége előtt nyolc győzelemmel, 23 szerzett ponttal a hetedik helyen áll, és továbbra is jó eséllyel pályázik a nyolc közé jutásra. Harmathék legközelebb január 12-én lépnek pályára: a városi sportcsarnokban a bajnoki címvédő Vasast látják vendégül.

Vasi Sport Akadémia–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2:3 (–18, –24, 16, 22, –11)
Szombathely, 120 néző. V.: Farkas L., Horváth M.

Szombathely: Varga, Takács, Mikos, Simon, Kiss, Bodovics. Csere: Simon V. (libero), Bokor, Gőczi, Horváth. Vezetőedző: Mucsi Péter.

Diamant: Tobak, Rák, Harmath, Szívós I., Pintér Zs., Stirt. Csere: Csitári (libero), Ihász. Vezetőedző: Oláh János.

Mucsi Péter: Szép karácsonyi ajándék lett volna a győzelem, és talán meg is érdemeltük volna.

Oláh János: Gratulálok a szombathelyieknek, megérdemelten szereztek pontot.

Címkék: csapat, diamant, nb1, röplabda, kaposvár, sport