Nagy gólokból nem volt hiány a Mézga Focisuli Mikulás-napi házibajnokságán. Az ifjú tehetségek megmutatták, hogy a következő években már rájuk is lehet számítani az egyesület külföldi tornáin.

A mézgás fiatalok rendkívül céltudatosan készültek a viadalra. A labdarúgás szépsége hamar átragad a legfiatalabbakra is.  A focisuli idősebb korosztályai külföldön is bizonyíthattak. A Mézgások Romániában szerepeltek egy rangos nemzetközi tornán, melyen hét ország huszonnégy csapata vett részt.

- Ebből a közegből egy kicsit kapcsolódjanak ki, lássák meg a világnak a másik oldalát is, ezért próbálunk külföldre eljutni, ahogy a lehetőségeink engedik, egyre többet szeretnénk, mert úgy érzem, hogy ez a kilábaláshoz nagyon-nagyon fontos lenne - árulta el a Mézga Focisuli tulajdonosa, Horváth János.

A Mézgások négy korosztállyal vettek részt a romániai viadalon. Legjobban az U14-es csapat szerepelt, ők a hetedik helyen zártak. A focisuli növendékei előtt a folytatásban is mozgalmas hetek állnak: előbb megünneplik az egyesület 18. születésnapját, majd január elején útra kelnek Lengyelországba, ahol az U18-as korosztály vesz részt egy újabb rangos nemzetközi tornán.

Címkék: lengyelország, románia, suli, mézga, foci, sport