A Bak Barnabás Somorján szerzett értékes első helyezést, Déri Dominik pedig egy csehországi és egy szlovákiai megmérettetést zárt ezüstéremmel.

A Birkózás Városának tehetséges sportolói külföldön is bizonyítottak. Az országos bajnokságon második helyen záró Bak Barnabás a felvidéki Somorján rendezett nemzetközi versenyen már mindegyik ellenfelét legyőzte.

- Maximálisan elégedett vagyok, Bak Barnabás már egy komolyabb versenyzőnek számít ebben a korosztályban, egy héttel korábban ugye második volt a szabadfogású kadet bajnokságban, ami kiemelkedő eredmény - mondta a KASI vezetőedzője, Takács László.

A sportiskola fiatal korosztályaiban is sok a tehetséges birkózó. Déri Dominik két rangos nemzetközi versenyen, Szlovákiában és Csehországban is ezüstéremmel zárt.

- Csehországban volt egy cseh ellenfelem, azt tussal megnyertem, utána volt egy hazai ellenfelem, azt pontozással nyertem meg, utána meg a döntő, azt meg tussal nyertem, vesztettem - mondta Déri Dominik.

- A kicsik között Déri Dominik mind edzésmunkában, mind hozzáállásban kiemelkedőt nyújt. Meg kell említenem még Kelemen Botond aranyérmét, ami szintén kiemelkedő eredménynek számít, ő még csak 2005-ös születésű és összességében a csapat is jól teljesített, mert csapatversenyben ezüstérmet tudtunk szerezni - mondta az edző.

Déri Dominik azt is elárulta nekünk, hogy mi a legnagyobb álma ebben a sportágban: - azeretnék 2020-ban kimenni az olimpiára. -

Addig persze még munka vár Dominikra és társaira. Egy biztos, Kaposváron jó kezekben vannak a fiatal birkózók.

Címkék: érem, bírkózás, kasi, edző, sport, kaposvár