Az SKC néhány héttel ezelőtt, a Szekszárdon aratott sikerrel jutott be a legjobb 16 közé, és a nyolcaddöntőben is verhetőnek tűnő ellenfél várt rá. Az NB I. utolsó előtti helyén tanyázó MTK otthonában a somogyiak ragadták magukhoz az irányítást, és sokat mondó, hogy a fővárosiak egyszer sem vezettek a hatvan perc során. Három gólnál nagyobb különbség viszont nem alakult ki a küzdő felek között. Két perccel a vége előtt még 23-23 állt a táblán, a továbbjutás sorsát Szamoránsky és Drávai jókor jött találatai döntötték el. A csapat ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, és várja az újabb ellenfelét.

Golovin Vlagyimir vezetőedző: Nagyon nehezen indult a mérkőzés. Nem játszottunk jól, de nagyon akartuk a sikert. Úgy alakult a meccs, mint Szekszárdon, és szerencsére a végeredmény is nekünk volt kedvező. Pozitívum a továbbjutás, de sok a hiba, így van javítanivaló még bőven.

MTK Budapest SE – Siófok KC-Galerius Fürdő 23-25 (12-13)
MTK: Hrankai, Kurucz, Kókai – Hornyák B. 6, Szadnai, Kulich, Pácz, Fundák 5, Sztankovics, Fekete, Szekeres, Petrovszki 2, Blaubacher 2, Schneck, Borbás 3, Barczi 5. Vezetőedző: Majoros Gusztáv
SKC: Futaki, Nagy É. – Drávai 4, Schneider, Varga N. 3, Léránt 6, Szabadfi 1, Szalai 2, Bogdanovic 7, Polics, Deáki, Németh Cs. 1, Lukács, Erdősi, Szamoránsky 1, Termány. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.

Címkék: tét, skc, női, kézilabda, mérkőzés, siófok, sport