Felpörögtek az események a hagyományos kaposvári Böszörményi Nagy Géza sakk emlékversenyen: a nyolc fordulós, svájci rendszerű versenyen izgalmas partikat váltottak egymással a résztvevők.

- dr. Böszörményi Nagy Géza sakk olimpiai bajnok az 1927-es olimpián volt a magyar csapat legjobb pontszerzője. Sokáig élt Kaposváron, a kórház igazgatója volt, a helyi sakkcsapat éljátékosa, ez a negyvenes évek végén, az ötvenes évek elején volt így - Bálint János főszervező.

Ahogy már megszokhattuk: a rangos versenyre 2013-ban is erős, csaknem ötven fős  mezőny jött össze.

- Van kiemelkedően jó minősítésű sakkozónk, mint Máté Gáspár nemzetközi mester és Horváth tamás FIDE-mestert is. az NB II-es csapaatink éljátékosai is itt vannak, és a felnőttek mezőnybébe neveznek fiatal, tehetséges játékosok, akikre szüksége lesz Kaposvár és Somogy sakk-társadalmának - tette hozzá Bálint János.

A somogyi sakkozók tanulságos mérkőzéseket vívtak egymással.

- Eddig nagyon jól alakultak a dolgok, az első mecscen sikerült Máté Gáspárt mestert megverni, szerencsével. Szeretek gyorsan játszani, jók a rapid versenyek, viszonylag jó eredméyneket szoktam elérni rajtuk - Bíró Tamás, Balatonszemes.

A balatonszemesi sakkozó végül az ötödik helyet szerezte meg. Az emlékverseny győztese a kéthelyi Tóth Dániel lett, aki a kaposvári Horváth Tamást és a bárdudvarnoki Máthé Gáspárt előzte meg. Külön csoportban indultak a 12 éven aluliak, akik tárgyjutalmat kaptak: a leányok között Léránt Boglárka, a fiúk mezőnyében pedig Hosszú Kristóf bizonyult a legjobbnak. Mindketten Kéthelyről érkeztek az emlékversenyre.

Címkék: emlékére, géza, sakk, nagy, bajnok, verseny, sport