Tigrisek léptek parkettre Kaposváron. A cirkuszi mutatvány ezúttal elmaradt, mégis volt miért tapsolnia a Városi Sportcsarnokba kilátogató nézőknek. A kaposvári Tigris KK a férfi kosárlabda NB II. Nyugati csoportjának legutóbbi fordulójában a Soproni Tigriseket fogadta.

- Az NB II-es csoport egyik legjobb csapatával játszunk, a Soproni Tigrisekkel, elég jó erőkből álló csapat, több volt rutinos NB I-es játékos alkotja a keretüket. Szeretnénk mindenképpen jó meccset játszani velük, és szeretnénk nyerni - Ágfalvi Mihály vezetőedző, Tigris KK Kaposvár.

- Sajnos most nem a legerősebb összeállításban tudtunk jönni. Négy játékosunk hiányzik, amiből három kezdő. Sajnos, munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudtak a csapattal tartani. Nagyon reméljük, hogy egy fegyelmezett védekezéssel bravúrt tudunk végrehajtani és meg tudjuk a veretlenségünket őrizni - Nagy Tamás szakmai vezető, Soproni Tigrisek.  

A mindössze hat játékossal érkező vendégek a találkozó elején igazolták jó hírűket: pár perc játék után 10 pontos előnyre tettek szert a pontatlanul, sok hibával játszó hazaiak ellen. Ágfalvi gyors időkérése után kezdett felzárkózni a kaposvári csapat és Pöttendi pontjaival, valamint javuló védekezéssel a félidőre megközelítette ellenfelét.

A 3. negyedben Csabai és Mihalics kosaraival egyre közelebb került a Tigris KK a fáradni látszó soproniakhoz. A mérkőzés utolsó perceiben védekezést váltó hazaiak meglepték a vendégeket, a végjátékban Mester pontjaival fordítani is tudtak és megérdemelt győzelmet szereztek.

A mezőny legjobbja a hazaiak 25 pontot jegyző játékosa, Pöttendi volt, de jól teljesített Mihalics, Csabai és Mester is. Az NB II-ben öt győzelemet és egy vereséget számláló Tigris KK legközelebb november 29-én lép pályára a Táncsics gimnázium tornacsarnokában a Zalaegerszeg ellen.

Címkék: 2013, yolo, megyei, kosárlabda, bajnokság, sport