Az Amerikai Football 2004-ben indult hódító útjára Magyarországon, amelyet nem sokkal követett a sportág teremben játszott - úgynevezett Aréna - változata. A szabályok szinte teljesen megegyeznek a sportág nagy pályán játszott változatával, azonban akadnak eltérések a kisebb „zárt” térből adódóan. A kis területnek, a kevesebb játékosnak és a rövidebb játékidőnek köszönhetően, sokkal intenzívebb mérkőzéseket láthatnak a nézők.

A rendezvény szünetében fellép MC Pita Ramos, valamint a Nita DC és a Free Colors tánccsoport is.

A West Bowl kupasorozat szakítva az eddigi hagyományokkal nem egy pár napos rövid torna, hanem egy egész téli szezont átölelő megmérettetés. A főleg Dél- és Nyugat-Dunántúli csapatok - a Kaposvár Golden Fox, a Komló Miners, a Mecsek Mountanieers, a Veszprém Wildfires és a Zala Predators - számára remek és folyamatos őszi-téli kihívást jelent.

Az ötfordulós sorozat a januári döntővel zárul majd, amit szintén Kaposváron rendeznek majd meg. A november 24-i harmadik fordulóra (csak úgy, mint a januári kaposvári döntőre) a belépés díjtalan, így a West Bowl bárki számára tökéletes alkalom lehet arra, hogy megismerkedjen az Amerikai Football világával.

Azok pedig, akik a mérkőzések láttán kedvet kapnak a sportághoz a későbbiekben akár csatlakozhatnak is a Kaposvári Golden Fox csapatához, mint játékos.

Címkék: west bowl, footbal, amerikai, ingyenes, kupa, foci, sport