Kaposvári KK–Soproni KC 79–69 (25–17, 14–19, 22–17, 18–16)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Cziffra Cs., Szabó G., Fodor A.

Kaposvári KK: Hinnant (17/6), Fodor M. (12/3), Jancsikin (6/6), Hendlein (22), Chism (17/3). Csere: Kiss K. (3/3), Horváth M. (2). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Soproni KC: Thomas (15/9), Ruják (13/3), Thompson (19/3), Dénes (6), Barovics (14). Csere: Takács N. (-), Trepák (-), Molnár A. (2). Vezetőedző: Sabáli Balázs. Edző: Csátaljay Gábor.

A mérkőzést a KaposPont percről percre tudósította.

A tabella negyedik helyén tanyázó, a meccs előtt – öt győzelemmel és két vereséggel álló – Soproni KC ellen lépett pályára a Kaposvári KK. A hazaiaknál a már hetek óta sérült Dávid Gergelyen kívül nem léphetett pályára Hrvoje Puljko sem, aki részleges combizom-szakadást szenvedett az egyik edzésen és így nem állhatott Fekete Ádám vezetőedző rendelkezésére - vázolja a tényeket a delfinek.hu beszámolója. A túloldalon Barovics játékra jelentkezett, de Tóth Gergely nem vállalta a játékot. A hazaiaknál Jancsikin foglalta el Puljko helyét a kezdőcsapatban.

Fekete Ádám: – Gratulálok a fiúknak, ismét csapatként játszottak. Már két kulcsjátékosunk is kidőlt, de a hiányzókat eddig sikerült pótolni. Ezért is nagy szó egy olyan Sopron legyőzése, amely joggal pályázhat akár az első három csapat közé is. Amennyiben továbbra is így küzdünk, akkor velünk is számolni kell a felsőházi rájátszásban. Az a célunk, hogy megőrizzük pozíciónkat, ezen az úton pedig nagyon sokat segít a közönségünk, amely ezúttal is komoly részese volt a sikerünknek.

Sabáli Balázs:
– Jól kezdtük a meccset, de ez nem tartott sokáig, mert egy 15–0-ás rohammal fordított a Kaposvár. A zóna megzavart bennünket, nem játszottunk jól ellene. Rosszak voltak a dobásaink, ennek ellenére visszajöttünk a meccsbe. A második félidőben tizenegy eladott labda megpecsételte a sorsunkat. Rengeteg múlott azon is, hogy a kaposváriak tizenöt támadó lepattanót szereztek, így a második esélyből nagyon sok pontot kaptunk. Barovics játékán érződött, hogy még nem száz százalékos az állapota és a beteg Tóth Gergő is nagyon hiányzott. Ezzel együtt megérdemelt győzelmet aratott a Kaposvár, amihez gratulálok!

Címkék: Fekete, KKK, Sopron, győzelem, siker, sport