A pénzt elsősorban utánpótlás-nevelésre és infrastruktúra-fejlesztésre fordíthatják, a város pedig továbbra is segít abban, hogy a klubok hozzájussanak az elnyert összeghez.

A kaposvári sport is jól járt a a társaságiadó-kedvezményről szóló törvény életbe lépése után. Az úgynevezett TAO-pénzeknek köszönhetően a látványsportágak korábban soha nem látott forrásokhoz jutottak. A támogatás egyebek között utánpótlás-nevelésre és infrastruktúra-fejlesztésre fordítható, amit ki is használtak a városban.

A labdarúgás, a kosárlabda és a vízilabda sportágakban nőtt az igazolt fiatalok száma, ráadásul a létesítmények helyzete is javult. A közelmúltban a városi sportcsarnok lelátóját, öltözőit és eredményjelző tábláját újították fel. A legutóbbi TAO-pályázaton Kaposvár csaknem 400 millió forintot nyert, a város pedig abban segít, hogy a nyertes klubok hozzá is jussanak a pénzhez.

- A köztudatban az van, hogy ez egyszerű dolog, az ember csettint egyet, és jön a pénz. A pályázat is nagyon nehéz, az elszámolás és a pénz lehívása is. több lépcsős folyamat, a pályázatokat elbírálták, leellenőrizték, most a csapatokon a sor, hogy a pénzek után menjenek és le tudják hívni - mondta a városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás.

A bizottsági ülésen elhangzott: Kaposvár újabb sportlétesítménnyel gazdagodhat, és a 40 millió forintos beruházáshoz 12 millió forintos önrésszel járul hozzá.

- Az MLSZ felé pályázik a város egy műfüves, 40X20-as pályára, és ha minden igaz, a Berzsenyi jövőre rendelkezik majd egy ilyen pályával - tette hozzá a tanácsnok.

- A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U11-es csapata használja a pályát, és most dolgozunk azon, hogy a délelőtti időszakban, tanórai testnevelés céljával a környékbeli iskoláknak biztosítsuk - árulta el Kaposvár városi sportreferense, Szerb György.

A novemberi sportbizottsági ülésen a Közgyűlés 2014-es munkatervéről és kitüntetési javaslatokról is tárgyaltak.

Címkék: tao, tamás, dér, város, pályázat, sport