fino


A somogyiak az elmúlt két évtizedben szinte állandó szereplői voltak a nemzetközi kupáknak. Legnagyobb sikerüket a 2001/2002-es évadban érték el, amikor az Élcsapatok Kupájában csoportelsőként jutottak tovább a negyeddöntőbe.

A kaposvári együttes a spanyol, ukrán és svájci csapatot előzött meg, a folytatásban viszont megállította a későbbi győztes belga Roeselare (rozelár).
Legutóbb 2010 őszén láthattunk nemzetközi kupameccseket a városi sportcsarnokban, de a lengyel, majd a belga ellenfél is borsot tört a mieink orra alá.

Most itt az újabb lehetőség a bizonyításra, és a tizenhat közé jutásért verhetőnek tűnő ellenfelet kapott a Fino a Challenge (cselendzs) Kupában.

- Mindenféleképpen a továbbjutásért fogunk menni Gracba, ez a célunk. A csapat játéka kezd összeállni, védekezésben mutatunk hiányosságokat, de azon dolgozunk, hogy kijavítsuk ezeket - Bokor Gábor Fino Kaposvár SE.

- Ott is van ismerős magyar játékos, Mózer Zoltán. rossz csapat nem lehet, ha ő ott játszik. Hasonló csapat lehet, mint mi, nyerni szeretnénk mindenképp - Csányi Dániel Fino Kaposvár SE.

A Graz legutóbbi három meccsét megnyerte, így minden bizonnyal jó formát mutat.

- Fontos az első meccs, mert aranyszett dönthet a továbbjutásról. Harcos, lendületres csapattal fogunk játszani, fel kell ellenük venni a kesztyűt - tette hozzá Bokor Gábor.

A kaposvári együttesben mindenki egészséges, és a fiúk a Humenné és a Ljubljana elleni Közép-európai Ligás vereség után a kupában szeretnének javítani.

- Kicsit fejben szétestünk, de Gyuri bácsi bíztatott minket végig, hogy fel a fejjel. Pénteken Ljubljanában voltunk, várható volt az erőfölény, de már sokkal jobb volt a játékunk, mint a Humenné ellen - mondta Csányi Dániel.

A Fino csapata már hétfőn elutazott Ausztriába, a mérkőzésig két edzés is szerepel a programban. Kezdés kedden este 7 órakor. A visszavágót november 27-én, szerdán játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban.

Címkék: fino, nb1, 2013, röplabda, kaposvár, sport