Barcelona négy világbajnokával, egy háromszoros olimpiai aranyérmessel és hibátlan mérleggel érkezett Kaposvárra a címvédő ZF-Eger együttese. A házigazda KVK két bekapott találattal kezdett, Benic remek centergólja viszont már az egyenlítést jelentette 3-3-nál. Ezután Biros Péter és Varga II Zsolt villant, így 5-3-as előnyt csikart ki az Eger.

A nyolc gólt hozó első negyed után mindössze háromszor zörgött a háló a másodikban. A félidőben 7-4-re vezettek a vendégek. A folytatásban Kovács Olivér, majd a kanadai Gros is kettőre csökkentette a különbséget, de közelebb nem sikerült férkőzni a bajnokhoz.9-7 után igazolta klasszisát a Gerendás csapat, és zsinórban öt gólt dobva eldöntötte a meccset.

A KVK az utolsó percekig küzdött, ennek eredményeként Dőry Farkas és ifjabb Berta egy-egy szép találattal csökkentette a különbséget.

A házigazdák a 14-9-es vereség és a kilenc emberelőnyös helyzetből dobott egy gól ellenére nem vallottak szégyent. A KVK legjobbja a három találatot szerző Kovács Olivér volt.

- Annak örülök, hogy tényleg sikerült jó meccset játszani, aztán nekünk most ebből kell építkezni. Most jön az az időszak, amikor jönnek az olyan csapatok, akikkel egálban vagyunk, tabella szerint is, ahol pontokat kell szerezni, reméljük, hogy ez összefog jönni, meg hát nekünk két hét múlva kupadöntő van, az Egernek meg nincs - Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári VK.

- Nehéz meccs volt mindenképpen, mert ahogy említettem is a Kaposvár egy olyan kis, a bajnokságnak abszolút meglepetés csapata, tehát nem tisztem dicsérni a kollégámat, de lehet látni, hogy egy olyan csapat, amelyik nem is legtökéletesebb játékosállománnyal rendelkezik, de egy abszolút jó stílust játszanak. Tehát ugye azzal a csapattal, amelyiknek stílusa van, mindig jó játszani - Gerendás György vezetőedző, ZF-Eger.

A kaposvári csapat két győzelemmel és hat vereséggel a 11. helyen áll a tabellán. Szécsiék a következő bajnoki mérkőzésüket Pécsett játsszák november 8-án pénteken.

Címkék: eger, klub, vízilabda, kaposvári, sport