siófok


Az NB I B nyugati csoportjában hét meccsből hetet nyerő Szekszárd otthonában nem kezdett túl jól együttesünk: az első félidő első felében a lelkes házigazda irányította a játékot, és már három góllal elhúzott, amikor Golovin Vlagyimir edző időt kért. 11-8 után nagyot változott a helyzet: a somogyiak egymás után hat gólt szereztek, és immár az történt a pályán, amit ők akartak. Léránt Vivien háromszor is eredményes volt büntetőből, Bogdanovic Annamária és Deáki Dóra pedig bátran és eredményesen célzott távolról. A siófokiak még azt is elbírták, hogy négyszer kerültek emberhátrányba, és végül 17-14-es előny birtokában térhettek pihenőre.

A térfélcsere után nem sokkal, Lukács Viktória szép ejtése után már öt góllal vezetett az SKC (15-20), és ekkor kevesen gondolták volna, hogy az utolsó percig nyílt lesz a mérkőzés. A hazaiak egy kettős emberelőnyt kihasználva két gólra felzárkóztak, majd szívós játékkal egészen az egyenlítésig jutottak. A somogyi csapatban Bogdanovic szerzett fontos gólokat a meleg pillanatokban, a végén pedig Drávai Gyöngyi nagy gólja döntötte el a továbbjutás sorsát. Két góllal nyert a Siófok, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Kézilabda Magyar Kupa

Szekszárd, 300 néző. V.. Kozák, Wenczel.

Szekszárdi Fekete Gólyák KC – Siófok KC-Galerius Fürdő 29-31 (14-17)

Gólszerzők: Fauszt 10, Weigel 7, Reisch 5, Farkas A. 3, Vasas 2, Zhorela 1, Gulya 1, illetve Bogdanovic 11, Drávai 4, Léránt 3, Németh Cs. 3, Lukács V. 3, Deáki 3, Szamoránsky 3, Erdősi 1.

Címkék: galerius, fürdő, nb1, siófok, sport