A házigazda Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzői három érmet is szereztek a Városi Sportcsarnokban rendezett viadalon.

Újabb rangos versenynek adott otthont Kaposvár. A Kadet Szabadfogású és női országos bajnokságon több mint 130-an mérlegeltek és léptek szőnyegre.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nem először kapunk felkérést arra, hogy országos bajnokságot szervezzünk. Ez már a sokadik alkalom, remélem a szervezéssel most is elégedettek lesznek - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatóhelyettese, Lomnici Attila.

- Tényleg nagy öröm és egyben kihívás is, hogy ekkora versenyt rendezhetünk, de erre a csapatunk már fel van készülve, hiszen korábban voltak nagy rendezvényeink. A csapatunk erős versenyzőkből áll, mindenképpen egynél több érmet várok, amibe belefér egy bajnoki cím is - árulta el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A női mezőnyben is magas színvonalú meccseket vívtak a versenyzők. A nyári Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző Aszódi Rita ezúttal is igazolta klasszisát.

A résztvevők számára a nemzetközi versenyek mellett a kaposvári volt az év legjobban várt megmérettetése.

Horváth Barnabás a 76 kilogrammos súlycsoportban remek versenyzéssel jutott el a döntőig, ahol nagy csatában maradt alul fővárosi ellenfelével szemben. A kaposváriak az 58 kilogrammosok mezőnyében Bak Barnabásnak köszönhetően is szereztek egy ezüstérmet. Ugyanebben a súlycsoportban Kajtán Olivér is kitett magáért, hisz a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Címkék: kasi, bírkózás, sportiskola, siker, somogy