fradi


Győzött a Rákóczi-szív: minden rossz előjel ellenére úgy döntöttünk, hogy elutazunk Pécsre, a „remény hal meg utoljára” mottó jegyében. Nagyszerű időben, de alig ezer néző előtt indult útjára a labda. Az első félidő sok hibával tarkított, kiegyenlített játékot hozott. Kovács Olivér szabadrúgása adta meg az alaphangot, aztán a házigazda előtt adódott több lehetőség.  Addo lövése után a 31. percben Mohl találta telibe a kapufát, majd Bőle tekert 17 méterről fölé.

A második félidőben már gólokat is láthattunk. A 49. percben Uzoma bal oldali beadása után Szatmári lőtt 6 méterről a bal felső sarokba. 1-0. A 66. percben Szatmári szabadrúgása után Koller négy méterről pörgetett a kapu jobb felső sarkába. 2-0. A 80. percben Rácz beadása után Koller jobbról, 17 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. 3-0. A 85. percben Pavlovic adta jobbról középre a labdát, Waltner pedig 7 méterről fejelt a hálóba, a kapufa segítségével. 3-1.

„Megint nem sikerült. Az első félidőben két egyforma csapat küzdelmét láthattuk, sok hibával mindkét oldalon. Jól megtartottuk a labdát, voltak helyzeteink. Nem volt benne a játékban, hogy a Pécs gólt rúg a szünet utáni percekben. Ezután visszakerültünk oda, mint a korábbi mérkőzéseken: menni kellett az eredmény után, kinyíltunk, a Pécs pedig kihasználta a lehetőségeit.

A végén ugyan szépítettünk, de már nem volt jelentősége. Nehéz lesz megint lelket verni a csapatba, minden héten ezt csináljuk. Még öt mérkőzést játszunk az ősszel, ha 10-12 ponttal zárjuk ezt az évet, akkor bent lehet maradni. Ehhez azonban bravúrok kellenek, és nem megengedhetők azok a hibák, amelyeket megengedünk magunknak” – értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Prukner László vezetőedző.


Pécsi MFC – Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (0-0)
Pécs, 1000 néző. V.: Vad II.

Pécs: Dibusz – Fodor, Balogh B., Romic, Uzoma – Szatmári, Koller (Deutsch, 84.), Frőhlich (Márkvárt, 63.), Mohl – Grumic, Rácz F. (Wittrédi, 84.) Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Kaposvár: Ranilovic – Pavlovic, Okuka, Kovács O., Zámbó (Thiam, 65.) – Addo, Babic – Balázs B., Oláh (Vrucina, 77.), Bőle – Markus (Waltner, 60.). Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerzők: Szatmári (49.), Koller 2 (66, 79.), illetve Waltner (85.)

Sárga lap: Balogh B. (20.), Grumic (29.), Fodor (56.), Rácz (57.), illetve Bőle (41.), Okuka (86.), Babic (86.), Addo (91.)



Címkék: mfc, pécsi, kaposvári, rákóczi, sport