Érkezik a segítség - címmel tudósít a játékos érkeztéről a delfinek.hu. Mint írják, a KKK új centere a Tennessee egyeteméről indult, Törökországon és a D-ligán keresztül a 2011-12-es szezonban az Albacomphoz igazolt, ahol 10,8 pontot és 6,4 lepattanót átlagolt. Tavaly a francia proB ligába ment, méghozzá abba a csapatba, ahol Chris Dunn is több évet játszott (Maurienne), itt is 10,6 pontot dobott (53%, 26%, 81%-kal), valamint 5,6 lepattanót szerzett, átlagban volt 1 blokkja és 1 asszisztja is.

A klubvezetés azt reméli, hogy most sikerül megoldani az eddig betöltetlen centerposztot. A beszámoló szerint a választásánál az illetékesek arra törekedtek, hogy az új játékosnak legyen európai tapasztalata, jó egyetemről és lehetőleg nívós bajnokságból érkezzen, mivel már nincs idő a hosszas beépítésére, gyorsan kell reagálnia.

Dzunic edző nagyon korrekt véleményt alkotott róla, ami szintén segített a választásban. Továbbá mellette szólt még, hogy a Hendlein Rolival együtt játszott egy szezont, ami szintén elősegítheti Chism gyors beilleszkedést.

Először szombaton, az Alba Fehérvár elleni mérkőzésen mutatkozik be.

Címkék: Wayne Chism, center, váltás, csere, szerződés, KKK, sport