Kaposvár régen az ökölvívás fellegvára volt, és a rendszer fenn tudott tartani felnőtt csapatot is. Ma már csak utánpótlásműhelynek számít a város, csakúgy, mint atlétikában, vagy úszásban, de ez nem von le semmit a képző edzők munkájának minőségéből. A Ring SC Kaposvár ökölvívói az idei junior magyar bajnokságon hazai közönség előtt küzdöttek, mivel a megyei szövetség jó menedzserként már nem először pályázik házigazda szerepre.

A mezőnyben ott volt minden jelentős hazai egyesület, neves edzők figyelték a küzdelmeket, 52 egyesület közel 200 sportolót hozott el az országos bajnokságra. A korábbi amatőr Európa-bajnoki ezüstérmes, profi világbajnok ökölvívó Balzsay Károly szerint erős a jelenlegi junior korosztály.

boksz1


Balzsay jelenleg a KSI edzője, így ellenfélként tapasztalhatta A Ring SC Kaposvár 9 versenyzővel érkezett a tornára, és öten is dobogóra állhattak. Szukics Dominik 44 kg-ban lett bronzérmes, ő még sokat fejlődhet. Hardi Barnabás a 63 kg-osok mezőnyében aranyesélyes volt, szépen bokszolt végig, sajnos, a döntőben a pontozók ellenfelét látták jobbnak, véleményes, 2-1 arányú pontozással. 70 kg-ban Orsós Dániel szintén nagyot küzdött, a döntőig magabiztosan bokszolt, ott azonban kicsit elfáradt, így neki is ezüstérem jutott. Csakúgy, mint a plusz 80 kg-ban Csehi Ferencnek, akitől meglepetés a bajnoki ezüst. Nagy Patrik 66 kg-ban magabiztos, érett bunyóval jutott el a döntőig, és ott is irányította a mérkőzés menetét, így magyar bajnokként készülhet a junior Európa-bajnokságra.

Vajmi Csaba így méltán lehetett elégedett, miután egyrészt rendezőként is helytálltak, másrészt a serdülő magyar bajnokságot követően a juniorok között is a legeredményesebb egyesületként végeztek az éremtáblán a fővárosi KSI-t és a Vecsést megelőzve.

A remek kaposvári szereplés azt jelenti, hogy újra él, sőt virul a kaposvári ökölvívó élet, ezért is lenne fontos, hogy a város segítsen termet találni az évek óta eredményes utánpótlásnevelő klubnak, mivel jelenlegi székhelyüket rajtuk kívül álló okok miatt el kell majd hagyniuk.

Címkék: Vajmi, ökölvívó, ring, boksz, junior, bajnok, verseny, sport