fino


A nagy rivális Kecskemét háza táján fogadkoznak, hogy megelőzik a kaposváriakat, és mindent meg is tesznek ennek érdekében. Demeter György legénysége ennek ellenére megtette az első lépést a címvédés felé vezető hosszú és nehéz úton: a fiúk a Közép-európai Liga első fordulójában éppen a hírös városban nyertek 3:1 arányban.

A kaposváriak ismét megmutatták, hogy számolni kell velük. a nyári változások ellenére is három pontot érő sikert arattak a Kecskemét otthonában. A siker egyik kulcsa az volt, hogy a hosszú hetek óta térdsérüléssel bajlódó csapatkapitány, Geiger András ott lehetett a pályán a többiekkel.

- Az, hogy ha látunk valami pozitív dolgot, jó a folytatásra is. Amikor azt hittük, hogy nyerünk, elkezdtünk bizttonsági játékot játszani, a Kecskemét másik feladója jól mozgatta a csapatot. Volt azonban tartásunk, és mégis tudtuk hozni a szettet - mondta a Fino Kaposvár SE csapatkapitánya, Geiger András.

A Fino fő célja, hogy a nemzetközi sorozatban a Kecskemét előtt végezzen, ebben az esetben ugyanis az egyes rajthelyről kezdheti meg a magyar bajnoki rájátszást. A Fino legjobbja ennél is többet remél: - Mindenképpen bizakodó vagyok. Úgy gondolom, a négy közé tudunk kerülni a Közép-európai Ligában. ha jól játszunk, küzdünk, akkor előrébb tudunk lépni. -

A kecskemétiek nem csak a biztos anyagi hátteret teremtették meg a hazai és a nemzetközi szerepléshez, hanem a játékosállományukat is megerősítették. Szabó Alpár után a napokban Csoma Krisztiánt és Schulcz istvánt is leigazolták, vagyis komolyan gondolják, hogy aranyéremre törnek az új évadban.

- A magyar bajnokságban és a kupában nem lehet más a célunk. Az elmúlt öt évben ez a két csapat játszotta  döntőket, és mindig a Kaposvár nyert. Bátran ki lehet és kell jelenteni, hogy eléjük kellene kerülnünk vagy a bajnokságban vagy a kupában vagy mindkettőben. Nem lehet más a célunk - árulta el a Gorter Kecskemét vezetőedzője, Gyurkó Sándor.

A Kecskemét ezen a héten Ausztriában is kikapott, a Fino viszont a második nemzetközi mérkőzésére készül. Geigerék pénteken 18 óra 30 perckor lépnek pályára a szlovák Humenné ellen a városi sportcsarnokban, a győzelem reményében.

Címkék: idei, csapat, Fino, döntő, férfi, röplabda, sport