A négynapos viadalon a 15-16 éves korosztály legjobbjait láthatja a közönség, a somogyiak pedig a hagyományokhoz híven bíznak az éremszerzésben.

A serdülő magyar bajnokság és az utánpótlás olimpia után újabb rangos ökölvívó verseny helyszíne a kaposvári városi sportcsarnok.

- Kaposvár nem először rendez bokszgálát, most a juniorkat fogadjuk. Nagyon nagy bokszélet folyt, és folyik jelenleg is Kaposváron jelen pillanatban is - mondta a a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás tanácsnok.

A honi junior élmezőny, vagyis a 15-16 éves korosztály tagjai négy napon át küzdenek ebben a ringben, és a szakemberek jó néhány szép reményű versenyzőre felfigyelhetnek.

- Sok tehetség van, két évet a többség lebokszolt a serdülőben, már látjuk, kiből lehet valaki. Megvolt az első nagy versenyük, a világbajnokság, és most készülnek a novemberi Európa-bajnokságra - mondta Füzesy Zoltán utánpótlás szövetségi kapitány.

A Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség nem csak a klubokat támogatja, hanem a nagy versenyek megrendezését is.

- Mindig van egy mottó, ami szállóigévé vált, és  sajátunknak érzehetjük: ha boksz, akkor Kaposvár, és tökéletesen megfelelünk most ennek ezzel - árulta el a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség elnöke, ifj. Süllős Gyula.

A nagy múltú somogyi sportág hat éve kapott új lendületet.

- 2007-ben sikerült újjáéleszteni Somgy megyében az ökölvívást. Annak idején a férjem ötlete volt, hogy támasszuk fel. Ő előtte a magyar szövetség alelnöke volt, és ott felkérték, hogy támogassa s szövetséget, és arra jutottunk, hogy támogassuk a somogyi szövetséget is - foglalta össze a a somogyi ökölvívósport mecénása, id. Süllős Gyuláné.

Az 52 egyesület csaknem 200 sportolójára ütős hétvége vár: négy napon át szinte egymást érik majd a mérkőzések. A csütörtöki programban 52 mérkőzés kapott helyet. A viadal pénteken 14 órától folytatódik, szombaton délután az elődöntőket, vasárnap 9 órától pedig a döntőket rendezik. A belépés ingyenes.

Címkék: gyula, süllős, box, ökölvívás, sport