Ahogy arra számítani lehetett, óriási érdeklődés övezte a csurgói férfi kézilabdacsapat történetének első nemzetközi kupamérkőzését. Telt ház és remek hangulat fogadta a két együttest: a házigazdát és spanyol riválisát. Az első gólt az aragón szerezte, aztán megnyugodott a somogyi társulat, és Szöllősi Szabolcs egyenlített. Jól védekezett és eredményesen támadott a CSKK, így fokozatosan nőtt az előnye. A vendégek többször is felzárkóztak, de az első félidő hajrája egyértelműen a csurgóiaké volt.
15-10-ről indult a második játékrész, és továbbra is lendületben maradt a CSKK. a fiúk kétszer is vezettek hét góllal, ezután azonban többször is ziccerben hibáztak, a spanyolok pedig büntettek. Imre Vilmos kétszer is időkérésre kényszerült, és együttese végül három góllal, 30:27 arányban nyert.

- Borzasztó jó hangulat volt, köszönöma s zurkolóknak, hogy igazi kupahangulatot varázsoltak ide. Motiváltak voltunk, mindent megtettünk a nagy különbségű győzelemért, negyven percig magabiztosan uraltuk a mérkőzést, rá is támadtuk a hét gólos vezetésre, de nem tudtunk túllépni ezen, és buta hibákból ,indokolatlanul sokat követtünk el - Imre Vilmos vezetőedző, Csurgói KK.

- Sok a fiatal játékosunk, ezért volt hullámzó a teljesítményünk. Mindenképpen biztató, hogy a szünet után fel tudtunk zárkózni három gólra - Mariano Ortega vezetőedző, Aragón Zaragoza.

A hétvégi visszavágó előtt igen nehéz megjósolni, hogy melyik csapat juthat tovább a legjobb 32 közé.

- Idegenben stabilnak érzem a csapatot, nem érzem, hogy félve kellene pályára lépnünk a visszavágón. Végre lesz egy kis szusszanásnyi időnk a szerda-szombati rohanás után, tudunk pihenni, egy-két játákoson látszott, hogy elkészült az erejével. Tudunk egy picit fizikálisan dolgozni a hét elején. Frissebb csapattal megyünk ki, és remélem, ott is tudunk győzni - tette hozzá Imre Vilmos.

A csurgóiak szombaton 18 órakor lépnek pályára a Zaragoza otthonában.

 

Címkék: csurgói, kézi, labda, csapat, nb1, sport