Csapatunk háza táján nem változott semmi az elmúlt héthez képest: ismét jött a gyorsan bekapott gól - most kétszer is, a védelmünkből hiányzott a rutin, a támadójátékunkból pedig a kreativitás.  Mindez megint vereséget eredményezett, immár a nyolcadikat tíz NB I-es bajnoki forduló alatt. A házigazda Szombathelyi Haladás megérdemelten győzött 4-1-re. A mérkőzést a KaposPont percről percre közvetítette.

Szombathelyi Haladás - Kaposvári Rákóczi FC 4-1 (1-1)

Rohonci úti stadion, 1780 néző. Vezette: Németh Á. (Horváth Z., Becséri G.)

Haladás: Rózsa - Schimmer (Iszlai -, 75.), Guzmics, Devecseri, Bosnjak - Fehér, Simon Á. - Nagy G. (Németh M. -, 85.), Radó, Halmosi - Ugrai (Gyurján -, 62.)

Kaposvár: Ranilovics - Okuka, Lucas, Kovács O., Jánvári (Haruna -, 79.) – Bőle (Oláh -, 61.), Thiam, Balázs B., Addo – Markus (Waltner -, 61.), Albert.

Gólszerző: Halmosi (5., 1-0), Lucas (38., 1-1), Radó (50., 2-1; 80., 11-esből, 3-1), Fehér (83., 4-1)

Gyorsan, már a mérkőzés ötödik percében vezetést szereztek a hazaiak. Egy védelmi megingást követően Halmosi maradt üresen a bal oldalon és vágta a labdát Ranilovic kapujába (1-0).  Kilenc perccel később ismét rezgett a mieink hálója, de a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot. A huszadik percben Nagy fejesét tolta bravúrral a léc fölé Ranilovic, ezután - nagy jó indulattal írjuk - kijött a szorításból. A Rákóczi első valamire való helyzete Markus nevéhez fűződik, aki a 23. percben távolról lőtt a bal kapufa mellé.  Langyos mezőnyjáték után a félidő hajrájában a semmiből egyenlített a Vasastól érkezett brazil Lucas, aki Bőle beadása után fejjel vette Rózsa kapuját.

A második félidőben sem bírta ki öt percnél tovább kapott gól nélkül a Rákóczi. A találat meglehetősen szerencsétlen körülmények között esett. Egy beadás után Ranilovic kezéből csapattársa, Jánvári sodorta ki a labdát, mely Radó elé pattant, aki köszönte szépen és a kapu közepébe passzolt (2-1). Prukner László a bekapott gólt követően Oláht és Waltnert is pályára küldte, akik - mint a folytatásból kiderült - nem tudtak sokat hozzátenni ehhez a mérkőzéshez. Artner Tamás cseréje viszont bejött, hisz 2-1-nél Schimmer helyett támadót küldött a pályára Iszlai személyében. A szerkezetet váltó Haladás hamar el is döntötte a meccset. A 78. percben még mázlija volt a Rákóczinak, amikor Lucas kezezéséért nem adott büntetőt a játékvezető, egy perccel később azonban Jánvári tett arról, hogy ne fütyüljék sokáig a bírót, buktatta Radót, jött is a sípszó... A büntetőt a sértett értékesítette, eldöntve ezzel a három pont sorsát (3-1). A Rákóczi a harmadik gól után teljesen szétesett, a 83. percben Radó triplázhatott volna, lövését azonban Ranilovic hárította, a kapu nem szabadult fel, a kipattanót Fehér közelről vágta a hálóba (4-1).

A szakadék most már jelentős a Rákóczi és a „riválisai” között. A 15. helyezett MTK-nak négy, a 14. Puskás Akadémiának hat ponttal van többje, mint a kaposváriaknak. Két hét múlva a Ferencvárost fogadjuk...

Címkék: Haladás, Szombathely, vereség, bajnokság, Rákóczi, mérkőzés, labdarúgás, sport