A szervezők a hagyományokhoz híven Gárdonyi iskolához várták azokat a próbázókat, akik 20, 40 vagy 72 kilométert kívántak pedálozni.

- Tizenhetedik éve, tavassazl és ősszel is megrendezzük ezt a zselici kerékpártúrát. Most közel százan jöttünk össze. borongós, hideg idő van, nem is nagyobb a létszám, akik itt vannak, egy jó kis őszi biciklizésen vesznek részt - Fodor Péter elnök, Kaposvári Zöldpont Életmódklub.

Ahogy már megszokhattuk: fiatalok és idősebbek, egyéni indulók és szervezett csoportok tagjai egyaránt nyeregbe pattantak.

A rajt utáni meredek emelkedő megadta az alaphangot a folytatáshoz, a Kaposszerdahely előtti lejtő pedig lendületbe hozta a próbázókat. Az idei túra érdekességét az adta, hogy az útfelújítási munkálatok miatt kétszer is meg kellett állítani a mezőnyt. A 20 kilométeres táv résztvevői Patcáig pedáloztak, 40 km-esek tovább mentek Kardosfapusztára, a 80 km-esek pedig Bánya és Lipótaf érintésével tértek vissza a városba.

A Zöldpont Életmódklub programsorozata az előttünk álló hétvégén a 16. Katica Tanya tájékozódási túraversennyel folytatódik, ezúttal új helyszínen, a Deseda térségében.

Címkék: életmódklub, zöldpont, zselic, kaposvári, bringa, sport