Több mint húsz résztvevővel rendezték meg a Baross Kupa amatőr teniszversenyt Kaposváron. A fehér sport szerelmesei az ötven év feletti és az ötven év alatti korcsoportban is izgalmas meccseket játszottak. A torna két hazai és két balatonboglári sikert hozott.

- Ez a kupa idén sokadik alkalommal kerül megrendezésre, Baross Kupa, névadószponzor a Baross szőgyegáruház, négyes csoportokban indulnak a versenyzők, huszonegynéhány versenyző indult el, a dobogós hely a cél korosztályomban. - mondta el Dr. Tóth Balázs.

A fehér sportot ötven felett is lehet élvezni, így van ezzel a kaposvári származású Nagy József is.  
- Nagyon jól esik, nekem az életem a tenisz a sportban, hetente háromszor reggelente a teniszpályán vagyok, meg még azon kívül is teniszezem, úgyhogy egy ilyen 10-12 órát eltöltök tenisszel, sporttal.  Én törzsgyökeresen is somogyi vagyok, úgyhogy itt a barátok és a tenisz
visszahoz, amikor csak lehetőség van.

Az ötven év alatti korcsoportban több utánpótlás korú teniszező is kipróbálta tudását.
- Nemzetközi szinten akarok jól teniszezni. - mondta Hornung Iván Noel - Ehhez nagyon sokat kell edzeni és fejben meg lábban, meg mindenben nagyon erősnek kell lenni. 

A házigazda Kapos TC versenyzői közül Szabó Márton az 50 év alatti egyéni, és a 100 év alatti páros versenyben is az élen végzett, utóbbiban Szabó Barnával az oldalán. Az 50 év feletti kategóriában Milosákovics János nyerte az egyéni viadalt. A balatonboglári teniszező Basics Józseffel kiegészülve a 100 év feletti párosok küzdelmében is a dobogó tetejére állhatott.

Címkék: baross, tenisz, honvéd, kupa, kaposvár, sport