A békéscsabaiak a jól sikerült felkészülési mérkőzések után az éles találkozókon már kevésbé voltak eredményesek. Az együttes az első fordulóban 27-24-re kikapott Debrecenben, majd hazai pályán szenvedett ötgólos vereséget a Ferencvárostól. Ezt követte a székesfehérvári, 28-22-es fiaskó, aztán a Győr elleni 15-30. Az együttes legeredményesebb játékosa Olga Nikolajenko, aki a négy összecsapáson 22 gólig jutott.

A somogyi lányok végre győzelemnek örülhettek: remek hajrával fordították a maguk javára az eredményt szerdán, a Veszprém otthonában. Az SKC egy játéknappal korábban, a Győr ellen is jól helytállt az első félidőben.

„Elégedett voltam a Győr ellen látottakkal: nem csak az első félidővel, hanem az egész mérkőzéssel, bár a második félidő nem sikerült túl fényesre. Ők Bajnokok Ligája résztvevők, tudják tartani a tempót hatvan percen keresztül, mi harminc percig bírtuk. Mentálisan kicsit elfáradtunk. A Veszprém ellen nem játszottunk jól, de nagyon akartuk a sikert. Az előttünk álló mérkőzéseken hasonló képességű csapatok küzdenek egymással, hogy végül mi lesz belőle, kiderül. Könnyű dolgunk is lehet, de ha úgy teljesítünk, mint az első két mérkőzésen, akkor nehéz lesz” - fogalmazott Golovin Vlagyimir vezetőedző.

A két csapat az elmúlt évadban négyszer találkozott egymással, és mindig hazai győzelem született. A szombati, siófoki derbi előtt kiegyeznénk ezzel a végkifejlettel.

Természetesen a KaposPont is beszámol a mérkőzés alakulásáról 18.00-órától , nincs is más dolgotok mint a képre kattintani!

siófok

Címkék: galerius, fürdő, nb1, siófok, sport