A kaposvári vízilabdázók tudták fokozni a fővárosban elért 9-9-es bravúrt a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Honvéd elleni vasárnapi visszavágón már a második negyed elején 3-0-ra vezettek.

A játékrész végén a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely jóvoltából szépítettek ugyan a budapestiek, de a jó kaposvári védekezés és Szécsi bravúrjai miatt nem tudtak egynél több gólt dobni az első félidőben.

A harmadik negyed elején Dőry kihagyott ötméterese után újra betalálhatott volna a Honvéd, Szőke ziccerét azonban Szécsi hárította. A folytatásban a kaposváriak kanadai szélsője, Ronan Gros, valamint dr. Kiss is gólt szerzett, így 4-2-es hazai előnnyel zárult a játékrész.

Az utolsó etapban a kaposváriak minden várakozást felülmúlva vízilabdáztak.

A Kaposvári Vízilabda Klub 6-2-es győzelmével többszörös sporttörténelmet írt. A Honvéd gárdáját tétmérkőzésen most verték meg először a fiúk, és klub fennállása alatt első ízben jutottak be a legjobb négy közé a Magyar Kupában

- Elhittük, hogy mindenki ellen van keresni valónk, meg azt hiszem azt, hogy hű, de jól dolgoztunk. Az ilyen előzetes, a korábbi mérkőzések alapján az úgy visszaigazolódni látszik, hogy amit csijnálunk az nagyjából jó. Hogyha jól játszunk, akkor van esélyünk mindenki ellen - Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári VK.

- A csapat volt a meccs hőse, tényleg sokat tudtam védeni, pontosan azért, mert viszonylag egyértelmű helyzetek voltak. Csapat azt csinálta, amit megbeszéltünk, gyakoroltunk. Úgy érzem, hogy napról-napra jobban megy, napról-napra érettebbek a fiatalok, akik első szezonjukat játsszák OB I-ben és napról-napra bátrabbak, úgyhogy egyre jobb csapattá tudunk válni - Szécsi Zoltán, Kaposvári VK.

- Szeretnék gratulálni a Kaposvárnak. Mindenben fölénk nőtt, főleg a mai napon, főleg akaratban. Én ezt hiányoltam az én játékosaimból, az akaratot, tehát magyar vízilabdázásban nem jár dicséret azért, mert valaki hajt, ez egy alap állapot. Ezt én ma nem láttam - Vad Lajos vezetőedző, Racionet Honvéd

A kaposváriakon kívül a Szolnok, a Vasas és a címvédő Szeged jutott be a legjobb négy közé. A sorsolást november 4-én, a szolnoki négyes döntőt pedig november 16-án és 17-én rendezik. A KVK biztos, hogy nem zár érem nélkül a sorozatban, hisz az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem rendeznek bronzmérkőzést a Magyar Kupában.

Címkék: szécsi, klub, nb1, vízilabda, kaposvári, sport