Jól indult az NB I-es kaposvári női röplabdacsapat immár jól megszokott szeptemberi nyílt edzése, ezúttal a Toldi iskolában.

- Ez a női csapat komoly értéket képvisel a városban, főleg, hogy ez az egyetlen NB I-es felnőtt csapat a városbvan. ez nem is baj, mert ha többen lesnnének, kioltják egymást. Ez a legjobb sport a lányoknak, meg szeretnménk mutatni, hogy érdemes ezt a sportot választani, és reméljük, lesznek néhányan, akik pár év múlva a felnőttet is tudják majd erősíteni - Oláh János vezetőedző, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem.

Megtelt az iskola tornaterme, és a fiatalok ezúttal testközelből láthatták példaképeiket. Csitári Virág hazai környezetben adhatott ízelítőt tudásából.

- Elsős koromban kezdtem el a Toldiban játszani, a pályafutásom itt indult el, ebben a tornateremben. Nagyon szép emlékeim vannak. Fura ide visszajönni, mert 8 éves voltam, amikor elkedztem, de jó ide visszajönni újból -  Csitári Virág 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem.

A felnőtt csapat edzésébe a Kaposvári Röplabda Akadémia tehetségei is bekapcsolódhattak: a kicsik és a nagyok előbb bemelegítettek, majd közösen végezték a gyakorlatokat a pályán.

- Itt az iskolában évtizedes múltja van a sportágnak. annak idején én is itt kezdtem el játszani, és nagy öröm, hogy másodias kortól nyolcadikas korig edzük a gyerekeket, sikerrel, városi, megyei, országos döntőkre jutunk el - Lábas Judit testnevelő-edző, Kaposvári röplabda Akadémia UMSE.

Ez a játék nem csak az igazolt sportolók körében népszerű ebben az iskolában.

- Mindenképpen az országosba bejutásért harcolunk, hetente egy edzésünk van, és az a cél, hogy minél többen jöjjenek. Ha többen jönek, könnyebb kiválaszatni, hogy kik játsszanak a csapatban - Tóth Fanni Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE.

Már a kicsik is megtanulták a csapat nevét, és láthatták, hogy szorgalommal és kitartással el lehet jutni az NB I-ig is. A remények szerint nem csak a női röplabda jelene, hanem a jövője is biztosított: a bemutató edzés után ugyanis több fiatal jelezte, hogy szeretne közelebbről is megismerkedni ezzel a játékkal.

Címkék: csapat, diamant, nb1, röplabda, sport, kaposvár