diamant

A lányokra a szezonkezdet két bravúrja után három hazai találkozó vár a folytatásban.

Az MTK-BSE otthonában aratott 3-2-es diadal után újabb nehéz idegenbeli összecsapás várt a Diamant-lányokra. A miskolciakat évek óta nem sikerült legyőzni saját otthonukban, de a jó formában lévő, egységes somogyi együttes tagjai bizakodó hangulatban keltek útra. A borsodiak egy győzelem és egy vereség után várták a kezdést, és a két csapat végül szoros, izgalmas mérkőzést játszott egymással.
A kaposváriak nagy csatában nyerték meg az első játszmát 25:22 arányban. A második szettben ugyan elhúztak ellenfelüktől, de a végén mégis nagyot kellett küzdeni az újabb sikerért, és össze is jött a 26-24-es győzelem. A harmadik játékrészre is maradtak izgalmak, de a végjátékban ismét csak a Diamant kerekedett felül.
A kaposváriak stabil, jó játékkal húzták be a három pontot érő győzelmet. Pintér Zsanett ponterős volt, Rák Rebeka a nyitásfogadásban és a szervákban nyújtott átlag felettit, és a többiek is hozzátették a részüket az újabb szép sikerhez.
„F elszabadultabban játszottunk, mint legutóbb, az MTK-BSE ellen, és nagyon örülünk, hogy ennek meg is lett az eredménye – mondta a lefújás után Rák Rebeka csapatkapitány. - Sikerült gyorsan alkalmazkodnunk a miskolciak terméhez, a kiélezett helyzetekben pedig mi tudtunk újabb pontokat szerezni.”
Oláh János vezetőedző tanítványaira a folytatásban három hazai mérkőzés vár: szeptember 20-án, pénteken 17 órakor az Újpest elleni rangadón mutatkozik be hazai közönség előtt a jó úton járó Diamant.


Albrecht-MVSC-MVSI – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-22, -24, -23)
Miskolc, 50 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi
Miskolc: Oláh, Kiss, Szabó, Kovács, Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy (libero), Csarkó, Bertók, Radomszki. Vezetőedző: Toma Sándor.
Diamant: Pintér  Zs., Harmath, Tobak, Szívós, Stirt, Rák. Csere: Csitári (libero). Vezetőedző: Oláh János.

Címkék: lány, diamant, kaposvár, röplabda, sport