A versenyzőket hétfő délután köszöntötte a Városházán Kaposvár polgármestere.

-  Kaposvár mindig is elismerte a teljesítményt. Sportolóink eredményei büszkeséggel töltenek el bennünket, Kaposvár hírnevét öregbítik, s ezzel hetvenezer embernek okoznak örömet - mondta Szita Károly. A polgármester kiemelte: a város ezért érzi kötelességének, hogy megadja a lehetőséget a fiatalok számára, s támogassa a reménybeli kaposvári olimpikonok felkészülését.

- 2 millió forinttal indítjuk el a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Alapot. Az első fél esztendőben 5 sportoló kap segítséget tőlünk. Reményeim szerint kezdeményezésünkhöz a kaposvári cégek, vállalkozók és magánszemélyek is csatlakozna majd, így bővülhet az alap – mondta a polgármester.  

Február végéig Gyenesei Leila öttusázó, Pataki Fanni és Dudás Dániel úszók, Borsos Dávid birkózó, valamint Kárpáti Emese judós felkészülését támogatja a város.

Kaposvár évek óta kiemelt fontosságot tulajdonít a sport, azon belül is a versenysport támogatásának. Míg a települések nagy része költségvetésük 0,8 százalékát fordítja a sportélet támogatására, addig ez az arány Kaposváron 4 százalék. Az uszoda, a fedett jégcsarnok, a műfüves focipályák és az atlétika pálya megépítése is mind azt a célt szolgálta, hogy minél több kaposvári sportoljon rendszeresen, mert a sport nemcsak az egészségmegőrzésben játszik szerepet, gazdaságélénkítő hatása is van.

Címkék: háza, város, olimpia, támogatás, kaposvár, sport