A találkozónak a balatonboglári Urányi aréna adott otthont.

Fekete gólja adta meg az alaphangot Balatonbogláron: a Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában először játszottak élvonalbeli férfi kézilabda mérkőzést.

- Én azt gondolom, ez Balatonbolárnak óriási dolog. A NEKA négy csapatot üzelmeltet, ez a serdülő korosztály. a junior válogatott a szövetség csapata. Ők jelölik ki a hozzá való edzőket, mi csak gondozzuk ezt - mondta a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója, Mocsai Lajos.

A junior világbajnokságon elért 10. hely után tehát az NB I-ben bizonyíthatják tehetségüket a magyar korosztályos válogatott tagjai. Kovács Péter helyett immár Gyurka János irányításával.

- A lényege az lenne elsősorban, hogy ezek a játékosok pallérozódjanak az NB I-ben, minél nagyobb rutinra tegyenek szert. Látható volt, hogy voltak hiányosságaik, ezt ezzel a bajnoksággal ki tudják mindenképpen küszöbölni - fejtette ki a magyar junior válogatott szövetségi edzője, Gyurka János.

A fiatalok a bajnoki címvédő és komoly Bajnokok Ligája-terveket szövögető veszprémiek ellen mutatkoztak be.

- Igazából ez a mérkőzés nekünk és a fiataloknak is jó lehetőség, hogy megmutassák, hogy mi az, mit tudnak, illetve nálunk később be tudnak majd lépni a csapatba - árulta el az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya, Iváncsik Gergő.

A piros mezes veszprémiek végül igazolták a papírformát, és 20-10-es félidő után 34-21-es győzelmet arattak.

Címkék: sztárparádé, mkb, mocsai, boglár, veszprém, sport