A Szolnok, a KSI és a BVSC csapatát látja vendégül szombaton és vasárnap a Kaposvári VK a Városi Fürdőben. A vízilabda Magyar Kupa "B" jelű selejtező csoportjának legnagyobb esélyese a Szolnok gárdája, a másik továbbjutó helyre azonban a házigazdák is odaérhetnek.

- A cél az az, hogy jó lenne továbbkerülni ebből a csoportból, ugye az első kettő tud menni a következő körbe. A Szolnok azért az nagyon erősnek tűnik ebben az évben, a másik két csapat BVSC, KSI, KSI az talán valamivel gyengébb, a BVSC mérkőzésen fog eldőlni - Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári Vízilabda Klub.

A háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán tétmérkőzésen először játszik kaposvári színekben hazai közönség előtt.  

- Elég képlékeny, hogy ki tud játszani és ki nem, mert két-három ember játéka bizonytalan, azt mondom, hogy így nélkülük nem reális a továbbjutási álom, de azért megvan, álmodozunk róla, szeretnénk, nekiugrunk a BVSC-nek szombaton, aztán ha sikerül, akkor gondolkozhatunk róla, hogy továbbjutás - Szécsi Zoltán, Kaposvári Vízilabda Klub.


- Igazából mindegyik meccset várom, mert most egy új csapat alakult itt Kaposváron, és hogy milyenek leszünk ez még számomra is kérdéses, remélem jól fogunk szerepelni mind a bajnokságban, mind a kupában - ifj. Berta József, Kaposvári Vízilabda Klub.

A kaposvári selejtező torna már csak az új szabálymódosítások miatt is érdekesnek ígérkezik. A nemzetközi szövetség egy új irányba szeretné terelni a sportágat, ami jelentősen visszaszorítja a kemény játékot, sokkal inkább a technikai tudás kerül majd előtérbe.

- Tegnapelőtt volt egy tájékoztató a szabálymódosításokról, tegnap tudtunk először az új szabályok szerint egy edzőmeccset játszani a Ferencvárossal, ez most nagyon kaotilus lesz, úgyhogy szerintem bármelyik meccsen bármi történhet, igazából még senki nem ért semmit, vagy hát nagyon keveset, még csak kóstolgatjuk, hogy mi fog történni - tette hozzá a vezetőedző.

A kaposvári játékosok remélik, hogy ezúttal is sokan buzdítják majd őket a Városi Fürdőben. A csapat az első meccsét szombaton 11 óra 30 perckor játssza a BVSC-vel, majd még aznap 18 órakor a világsztárokkal érkező Szolnokkal is összecsap. Vasárnap egy meccs vár Szécsiékre: délelőtt 10 órakor az újonc KSI lesz az ellenfél. Amennyiben továbbjutnak a kaposváriak, a legjobb nyolc között folytathatják a szereplésüket a Magyar Kupában.

Címkék: szécsi, klub, nb1, vízilabda, kaposvári, sport