Nagy Tamás János már megszokta az érzést: nem először és vélhetően nem is utoljára nyert utcai futóversenyt. A 28 esztendős kaposvári atléta jól teljesít a rövidebb távú belvárosi fesztiválokon, de az igazi sikereket a félmaratoni erőpróbákon érte el. A kaposvári atléta a tavaszi szezonban nagyot lépett előre a korábbi eredményeihez képest.

- Tavaly ősszel félmaratonon 68 perc 12-t tudtam futni, az volt a legjobb, az idén tavasszal szinte minden hétvégén tudtam futnai 66.00-át, 65.50-et, én vezetem a magyar ranglistát, és az első három legjobb idő is az én nevemhez fűződik félmaratoni távon - Nagy Tamás János.

A sportoló négyszer teljesítette a maratoni távot is az idén, a legjobbja egy 2 óra 25 perces időeredmény volt. Nagy Tamás János azt mondja: viszonylag könnyen regenerálódik egy-egy ilyen komoly verseny után.

- Attól függ, mennyire felkészült az ember. Én úgy éreztem, eléggé felkészült voltam. Egy maraton után 3-4 nappal tudtam gyorsakat futni, ennyi kellett, hogy regenerálódjak, ezután már tudtam újra versenyezni - tette hozzá a futó.

A kaposvári futó szeptemberben és októberben újabb nemzetközi versenyeken vesz részt, és előbb-utóbb neves nyugat-európai viadalokra is szeretne eljutni.

Címkék: futó, legjobb, atlétika, kaposvári, 2013, sport