Másfél hónapon belül harmadszor rendeztek országos triatlonversenyt a Deseda-tónál. A Ma-Vik TC harnadik alkalommal rendezett viadalt a szenior és a veterán korosztálynak, illetve a katasztrófavédőknek és a belühgyi dolgozóknak.

- Ők elvetemült triatlonisták, egész évben indulnak mindenhol, egy év végi triatlonos levezetés nekik - Böröczi Antalné főrendező, Ma-Vik TC Kaposvár.

A tapasztalt versenyzők szorgalmasan melegítettek, ugyanis 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 km futás várt rájuk a hőségben.

- Most már huszonvalahány éve triatlonozunk. Mindennapos szint, úszunk, kerákpározunk, futunk. Budaörsre játunk rendszeresre a szeniorokkal és a fiatalaokkal, hetente kétszer, háromszor megyünk, a fiatalok minden nap. Én a veterán II-ben vagyok, ha összejövünk, heten, kilencen, tizenegyen vagyunk, és keményen megküzdünk egymással - Rózsavölgyi József Budaörsi TK.

A csaknem száz induló elsőként a vízben küzdött egymással. A leggyorsabbak hamar partot értek, és némi futás után kerékpárra pattantak. A három körös bringázást két kör futás követte, majd a célba érkezés öröme. Az egész mezőny leggyorsabb indulója Bozsó Zoltán volt, aki 1 óra 3 perc 31 másodperc alatt birkózott meg a távokkal.

- Nagyon jó felkészüléi verseny volt a fő versenyre. az időjárás, a helyszín optimális volt, a víz tükörsmia, mindennel meg avgyok elégedve, Abszolút jó verseny - Bozsó Zoltán MG Produkt Kaposvári AC.

Bozsó Zoltán szeptember elsején utazik el az Egyesült Államokba, a féltávú  világbajnokságra, ahol csak a a világ legjobbjai állhatnak rajthoz. A kaposvári viadal szervezői végül tíz korcsoportban hirdettek győztest. Szeptember 22-én ismét a Desedára várják a sportbarátokat, ezen a napon duatlonverseny szerepel majd a programban.  

Címkék: ifjú, örök, triatlonisták, versenye, 2013, sport