Az Adorján SE 17 esztendős versenyzője több számban is megjavította egyéni legjobbját, és újra megmutatta, hogy az övé lehet a jövő ebben a szakágban.

A Kaposvári középület-kivitelező Adorján SE kiválósága azt mondja: az EB után lazábbra vették az edzéseket, próbáltgatták az egyforma terhelést. "Arra nem számítottam, hogy a legjobbamat is meg fogom úszni, de szerencsére elég pihent voltam. A kínaiak és a koreaiak is nagyon erősek voltak, ezért igen kemény volt dobogóra állni, de 200-on és 100-on végülis sikerült."

A magyar válogatott minden idők második legjobb szereplését könyvelhette el Kazanyban: legjobbjaink 3 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel tértek haza. A 17 esztendős Varga Krisztina a nemzeti együttes legfiatalabbjaiként szerzett két bronzérmet. A sportoló most pihen, nyaral és csak szeptember második felében áll neki újra edzeni.

Edzője, Kovács László szerint meg is érdemli a pihenést: "Kriszta nagyon tehetséges és a felkészülés során is végig jól dolgozott. 200-on számoltuk, hogy az első hatban lesz, kis szerencsével elérhető volt a harmadik hely, el is érte,  A 100 méter meglepetés volt számomra is. Ettől függetlenül, úgy gondolom, hogy nem érték korán a sikerek. Nagyon sokat dolgozott érte és most belekóstolhatott a felnőtt mezőnybe is."

Címkék: kriszta, uszonyos, dobogó, csúcs, varga, bajnok, siker, úszás, sport