Horváth Miklós meghozta döntését: távozik a Rákóczi klubelnöki tisztéből. A sportvezető június elején írásban, július végén pedig szóban is bejelentette lemondását. Az elnökség az érveket tudomásul vette, és elfogadta a döntést. Az egyesület ma hozta nyilvánosságra a történteket.

- 65 éves lettem, a munkahelyemen is változás következik be, nyugdíjba megyek, ez azt jelenti, hogy elvesztem azt a hátteret, ami megvolt, és természetesen a kapcsolatrendszerem is szűkült. A másik pedig, hogy annyira megváltozott a futballfinanszírozás gazdasági piaca, hogy ott sokkal nagyobb összefogás kell - Horváth Miklós leköszönő elnök, Kaposvári Rákóczi FC.

A leköszönő elnök, beszélt a csapat gazdasági helyzetéről is.

- Ebben a megváltozott gazdasági köryneztetben, ahol a játékoseladás már szinte minimális, holott korábban Kaposvár ebből rengeteg bevételre tett szert, most már más csatornákat kell megnyitni. Azt érzem, hogy ezzel a megoldással talán a figyelmet is felhívom erre a jelenségre, és nem fordulhat elő, hogy a labdarúgó vezető pozícióban lévő ember nem érzi erkölcsi kötelességének a Rákóczi támogatását.

A várható anyagi nehézségekre már Illés János ügyvezető is felhívta a figyelmet a kaposvári sportbizottság júniusi ülésén.

- Én azt gondolom, hogy ha a Rákóczinak nem találunk olyan szponzort, aki felvállalja a csapatot, akkor keserű év elé nézünk - Illés János ügyvezető-elnök, Kaposvári Rákóczi FC

Horváth Miklós öt éven át volt a Rákóczi elnöke, és a legfontosabb célt sikerült teljesíteni: a csapat megőrizte NB I-es tagságát - köszönhetően Prukner László és Sisa Tibor szakmai munkájának. A leköszönő elnök az utánpótlás élén megtartja pozícióját, mert úgy gondolja: ott még sok feladatot kell megoldani

- Ez elsősorban a pályaépítési elképzelések tökéletesítése, a másik pedig megtartani azt a középmezőnyt a futball utánpótlás tekintetében, ahol Kaposvár tart. A kettő szorosan összefügg. Nem létezhet erős NB I-es csapat jó utánpótlás nélkül, és az utánpótlás pláne nem létezhet jó NB I-es csapat nélkül - tette hozzá Horváth Miklós.

A Rákóczi első csapatának jövőjével kapcsolatban úgy tűnik, néhány hónapon belül megköthetik a régóta várt főtámogatói szerződést, ami megoldaná az elnöki poszt kérdését is. Addig pedig ideiglenesen, de legkésőbb 2014. február elsejéig Illés János ügyvezető tölti be az elnöki tisztet.

Nézze meg interjúnkat Horváth Miklóssal:

Címkék: horváth, miklós, rákóczi, nb1, kaposvári, sport