Szombaton az amatőröké volt a terep, és a nők, illetve a férfiak csatái után nagy izgalmakat hozott a 14 páros részvételével megrendezett vegyes páros torna. Vasárnap a profik következtek a sorban, és az előző napi amatőr torna legjobbjai is csatlakozhattak az elit mezőnyhöz. A rekkenő hőség ellenére is színvonalas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők, és a férfiak között végül budapesti győzelem született Tamás Zoltán és  párja, a kubai Leo révén. A második és a harmadik helyen a Fino fiataljai osztoztak. A 16 esztendős Rák Vince, aki Németh Ferenccel az oldalán hetedikként zárt, a mezőny legfiatalabb tagjaként a Virágfürdő különdíját is hazavihette.

A hölgyek között  az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es csapatának tizenkét tagját is láthattuk, és a lányok a felkészülés első négy edzése után tették próbára a tudásukat a homokon. Végül Csitári Virág és Szarka Vivien bizonyult a legjobbnak, a második helyre nagy meglepetésre a Vartman Viktória, Vajda Evelin egység futott be, ami a szombati amatőr negyedik hely után mindenképpen nagy fegyvertény volt.



A tornát megtisztelte jelenlétével Szita Károly polgármester is.  A viadal szervezői, a Virágfürdő, a Geiger Útép Kft., az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft., a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE és a gördülékeny lebonyolításért felelős Somogy Megyei Röplabda Szövetség vezetői megállapodtak abban, hogy jövőre is megrendezik a tornát. Addig pedig mindenki homokra léphet a vadonatúj pályán, aki a strandolás közben kedvet kap hozzá.

I. RÖAK-Virágfürdő Kupa strandröplabdatorna. Kaposvár.

A végeredmény:

Profi férfiak (8 induló): 1. Tamás Zoltán, Leo (kubai), 2. Deák Márk, Magyar Bálint, 3. Bozóki Bence, Bögöly Gábor.

Profi nők (8): 1. Csitári Virág, Szarka Vivien, 2. Vartman Viktória, Vajda Evelin, 3. Fáth Kinga, Horváth Klaudia.

Amatőr férfiak (8): 1. Selega Balázs, Molnár Tamás.

Amatőr nők (8): 1. Rák Rebeka, Várszeginé Pálfy Marianna
.
Vegyes páros (14): 1. Ihász Dóra, Deák Márk.

Címkék: fürdő, strand, virág, verseny, röplabda, sport