Az elmúlt években renbdre nagy izgalommal várták a somogyi futballbarátok a megyei NB I-es futballrangadót. Tavaly őszel, hazai pályán a Rákóczi nyert, tavasszal, a Balaton partján pedig a Siófok gyűjtötte be a három pontot. A kék-sárgák az utolsó fordulóig versenyben voltak a bennmaradásért, végül azonban kiestek.


- Új időszámítás kezdődik, új bajnokság, ráadásul NB II-ben. Újjá kell építeni a csapatot, meg kell találni a távozók helytteseit, 85-90 százalékos állapotban vagyunk. Nagy reményekkel várom az évet, mert olyan játékosoka kerültek, ide, akik játszttak az eddigi csapatukban.
kép a gyepszőnyegről - Horváth Károly szakmai igazgató, FGSZ Siófok.


A siófoki stadion gyepszőnyege megújult a nyáron, a csapat pedig remek körülmények között készül a rajtra a siófoki edzőcentrumban.

- Családias a közeg. A tavaszi keretünk elég egységes volt, sajnálom, hogy szétszéledt. Bravúr lett volna a bennmaradás, de nagyot harcoltunk. Újra kell most építeni - Tímár Krisztián FGSZ Siófok.

A csapat egyik alapembere, Tímár Krisztián a következő évadban is a siófokiakat erősíti majd.

- Igazából csalódásként éltem meg, hogy nem sikerült bennmaradni. A szerződésben volt olyan opció, hogy ha van NB I-es ajánlat, esetleg válthatok. De nem volt olyan ajánlat, amiért váltani kellett volna. Célok vannak, anyagiakkal minden rendben Úgy éreztem, nem kérdés, hogy maradok - tette hozzá a rutinos védő.

A somogyiak már a célokat is megfogalmazták.

- Természetesen szeretnénk visszajutni az első osztályba. Most három évig voltunk az NB I-ben. Most az a cél, hogy visszajussunk az első osztályba - mondta Horváth Károly.

A pontvadászat augusztus 17-én rajtol, és az összevont, immár egycsoportos, 16 csapatos NB II-ben nem lesz könnyű a Siófok dolga. Az első ellenfél hazai pályán a Balmazújváros lesz.

Címkék: fgsz, nb2, bajnokság, labdarúgás, siófok, sport