Demeter György legénysége ugyan mindössze csak két találkozót nyert, a tapasztalatok alapján mégis van fantázia és előrelépési lehetőség ebben a társaságban.

Mozgalmasan telt a nyár első része a válogatott röplabdázóknak: a fiúknak a 19 mérkőzés mellett még arra is jutott idejük, hogy ellátogassanak a Kaposvári Röplabda Akadémia nyári táborába.

- Nagyon nangy lelkesedéssel álltunk neki a válogatottnak. A 19 meccsből nyertünk kettőt, meg kell szokni a heti három meccset, ez nagyon kiszívja az embert, jövőre talán jobb lesz, ha többet tudunk edzeni - mondta Nagy József.

Nemzeti együttesünk a felkészülési összecsapások és a világbajnoki selejtezők után az Európa Ligában próbált szerencsét, és Spanyolország, Montenegró és Csehország ellen összesen 12 meccset játszott. A csapat sajnos egy meccset sem nyert az idei sorozatban.

- Igazándiból olyan sokkal jobbak nem voltak. Nekünk nagy hátrány volt hogy először indultak, ha ugyanilyen erősségűek ellen kerülünk egy csoportba, verhetőek lesznek - árulta el Dömötör Lajos.

A Fino Kaposvár korábbi és jelenlegi játékosaira épülő csapat megtette a magáét, de még az út elején jár.

- Az Euroligában eredményben vártam többet. Eredményben azt mutattuk, amit tudunk. Voltak nagyon szép játszmáink, bátran mondhatom, hogy 10-12 játszma olyan volt, hogy végsőkig vezettünk, és csak a végén veszettük el. Ezt meg kell tanulni, de ezt csak sorozatterhelés alatt lehet. Nagyon fontos, hogy egész évben ezek a válogatott játékosok húzóemberek legyenek, ne a padon üljenek. Most itt kellett megszerezni a meccsrutint, ami vagy sikerült vagy nem. Ez azért rizikós dolog - értékelt Demeter György szövetségi kapitány.

A remények szerint a jövőben a válogatott is megkapja majd a szükséges anyagi támogatást, enélkül ugyanis lehetetlen az előrelépés. Ha adott lesz a háttér, Demeter György szívesen folytatná a munkát a tehetséges társasággal.

Címkék: gergye, györgy, demeter, válogatott, röplabda, sport