A idén 15 Somogy megyei strandon lehet szombat délutánonként szervezett keretek között sportolni.

Július első hétvégéjén kezdődött meg az idei, sorrendben immár tizedik „Mozdulj Balaton!” szabadidősport-rendezvénysorozat a balatoni strandokon. A szervezők 36 helyszínen várják szombaton délutánonként a sportolni vágyókat, egészen augusztus 17-ig. A strandok adottságainak megfelelően több sportágban van lehetőség versenyek szervezésére. Fonyódon például több hétvégén is strandröplabda viadalokat szerveztek a programsorozat időpontjában.


- Szerintem minden ilyen program sikeres, ami arra ösztönzi az embereket, hogy sportoljanak. akik jönnek fürdeni, szívesen veszik, ha tudnak focizni, röplabdázni. Ezek a legnépszerűbbek, vízben fejelés, tolalslabda, örülnek, ha van sportolási lehetőség - mondta a programszervező, Balázs József.

Az idei eseménysorozatban 15 Somogy megyei strand kapott helyet Balatonberénytől Balatonvilágosig. Balatonszárszó két helyszínnel is bekapcsolódott a programba.

A Mozdulj Balaton rendezvényei már hagyományosan a vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárulnak le. Ezen a versenyen derül ki, melyik a legsportosabb település, de győztest hirdetnek strandröplabdában, streetballban és kispályás fociban is. Tavaly nyáron két sportágban is somogyi siker született, a települések küzdelméből pedig Ábrahámhegy került ki győztesen. Legjobb somogyiként Balatonfenyves harmadikként zárt. Az elmúlt évben csaknem 25 ezren mozogtak a strandokon

- Maga a strand egy olyan színtér, ahol az emberek, akik egyébként nem sportolnak, könnyebben megmozdulnak. A gyakorlatban azt tapasztalom, hogy a versenyszerű sportba nem szívesen kapcsolódnak be, főleg az idősebbek, inkább maguk között játszogatnak. Magát a programot sem verseny jellegűnek tekintem - árulta el a Mozdulj Balaton 2013 programigazgatója, Bartsch János.

Az idei sporttalálkozót augusztus 25-én, vasárnap rendezik, addig pedig szombat délutánonként, 13 órától várnak minden mozogni vágyót a strandok pályáin.

Címkék: mozdulj, 2013, rendezvény, sport, balaton