Nem csak az edzéseken teljesítenek jól a kaposvári kajakosok, a fiatalok az idei országos vidékbajnokságon is bizonyították tehetségüket. A Vízügyi SC sportolói az év egyik fő versenyén felülmúlták az előzetes várakozáskat.

-A kajak-kenu szövetség történetében most volt a legnagyobb mezőny. 306 futamot rendeztek, ami 25 óra tiszta versenyidőt jelentett. Több mint háromezer versenyző volt jelen, mert ez egyszerre volt U23-as és ifjúsági válogató is. Óriási sikernek könyvelem el, hogy mindenkinek siekrült az első hatba bekerülnie - Faludy András vezetőedző, Kaposvári Vízügyi SC.

A 16 esztendős Kalmár Janka háromszor is felállhatott a dobogóra klubtársával, Csima Laurával.

- Mindenképpen dobogón akartunk lenni. A négyesben előtte egy hétig edzettünk tiszafürden, ezt sikerült megnyerni. párosban másodikak lettünk négyezren és ezren is, 4000-et szerettük volna megnyerni, de így sikerült - Kalmár Janka Kaposvári Vízügyi SC.

A gyermek fiú 4X500 méteres váltó Tapaszti Bence, Szabó Milán, Tóth Barna, ifj. Faludy András összetételben a második helyen zárt. A felnőtt nők között Horváth Lilla egy második és egy harmadik helyezést szerzett. 2000 méteren a serdülő korú Tabi Gábor harmadikként fejezte be a küzdelmet. Egyelőre nincs idő a pihenésre: a  versenyszezonnak még nincs vége.

- Indulnak a magyar bajnokságok, serdülő, kölyök, gyermek, U23, ifi magyar bajnokság lesz, augusztus végén pedig a maratoni válogató, ahol remélem, a májusi teszt után Horváth Lilla élesben oda tud állni, és kivívja az indulás jogát.

Ha minden a vezetőedző várakozásai szerint alakul, akkor a kaposváriak augusztusban is újabb érmekkel gazdagodnak.

Címkék: arany, kenu, érem, 2013, kajak, sport