Tortával és pezsgővel várták a Virágfürdőben Kaposvár legújabb aranylányát. Varga Krisztina háromszor is felállhatott a dobogó tetejére a Lengyelországban megrendezett junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon. A 17 esztendős sportoló valóra váltotta mesteredzője álmait.

- Én bíztam benne, de nem lehetett a vállára akkora terhet tenni, hogy ilyenekről beszélgessünk. A munka benne volt, az 50 méteres szám négyesélyes volt, bárki győzehetett volna. Nekünk volt szerencsénk - Kovács László mesteredző, Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

- Elég erős volt a mezőny, az oroszok az idén nagyon erősek voltak. A lengyel vetélytársam gyengébb volt, de 200-on így is dobogóra tudott állni.
Varga Krisztina a tavalyi junior világbajnoki cím után az idén is bizonyította tehetségét: mindhárom napon nyert egy-egy aranyérmet, és megjavította korábbi időeredményeit - Varga Krisztina Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

- Egymásban bíztunk, megnyugtattuk egymást. Ez segítette az ő versenyzését, főleg a döntőben. Volt olyan előfutam, ami angyon nehéz volt, éppen, hogy bekerült 100 méteren, és a nyolcas pályán lett Európa-bajnok - tette hozzá Kovács László.

Az Adorján SE másik válogatott versenyzője, a 16 esztendős Pamuki Dávid kellemes meglepetésre nyert bronzérmet 200 méteren.


- Tavaly voltam vb-n, sokat segytett ebben. Könnyebben hozzászoktam a körülményekhez, és jobban tudtam koncentrálni. Következik most még egy úszó ob augusztusban. Aztán pihenés. Jövőre ha minden igaz, Görögországban lesz a világbajnokjság, ahol több érmet és fényesebbet szeretnék szerezni - Pamuki Dávid Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

- Most azért pihennék egy kicsit, de belevágok a munkába, van még két hetem, és szeretnék Kazanyban is jól szerepelni - Varga Krisztina.


Varga Krisztina ugyanis egyedüli kaposváriként kijutott a felnőtt világbajnokságra is. A mai ünnepségen a főszereplők és a csapattársak együtt idézték fel a múlt hét legemlékezetesebb pillanatait. Szerencsére volt miről beszélni.

Címkék: pamuki, krisztina, adorján, dávid, varga, sport