Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, ismét új nemzettel bővült a résztvevők köre, ezúttal a Fölöp-szigetekről érkeztek fiatalok hazánkba. Ezúttal is itt lesznek Dél-Amerikából a brazilok, a venezuelaiak és a chileiek, Ázsiából pedig az indiaiak, de sok kelet-európai csapat lesz az idén is. A többszáz fős szervezőgárda jól felkészült a vendégek fogadására.

- Hálásak vagyunk azért, mert Kaposvár a kezdetek óta magáénak érrzi a futballfesztivált. Az esemény népszerűsége töretlen, reméljük, hogy az idén is kellemes élményekkel távoznak innen a világ minden részéről érkező fiatalok - mondta Kenéz Ádám fesztiváligazgató.

A rendezők természetesen nem csak a külföldieket várják, hanem a hazai együtteseket is, és ezúttal is ott lesznek a mezőnyben a tehetséges somogyi labdarúgó-palánták.

A csapatok már a kezdés előtti napokban megérkeznek, és elfoglalják szálláshelyüket a város kollégiumaiban, szállodáiban. A vasárnapi regisztráció után hétfőn reggel már megkezdődnek a küzdelmek. A korosztályonkénti döntőket pénteken és szombaton rendezik. Az előzetes nevezések alapján az U9-U12-es korosztályokban várható a legnagyobb küzdelem az előkelő helyezésekért.

A sok indulónak köszönhetően Kaposvár pályáin reggeltől estig rúgják majd a labdát, vidéki helyszínként pedig Mezőcsokonya és Nagybajom kapcsolódik be a programba. A Cseri úti sportcentrum a Rákóczi Stadion gyepszőnyegének cseréje miatt ezúttal központi szerepet kap a lebonyolításban.

Újdonságot jelent a kézilabda és a kosárlabda megjelenése a fesztiválon. A kosárlabdázók a Toldi és a Katolikus iskola tornatermében, a kézisek pedig a Táncsicsban és az élelmiszeripari iskola csarnokában meccselnek majd egymással.

Az egész rendezvény egyik legnagyobb látványossága lesz ebben az évben is a hétfőn 19 órakor kezdődő megnyitó. A több ezer résztvevő fiatal a Kossuth téren gyülekezik majd, és innen vonul a Rákóczi Stadionba. Az ünnepséget megtiszteli jelenlétével a korábbi válogatott labdarúgó, a Ferencváros egykori közönségkedvence, Nyilasi Tibor is.

Ahogy már megszokhattuk: a Kossuth téri fesztiválfalu lesz az esemény központja: itt is különböző programok várnak minden résztvevőt és érdeklődőt minden nap. A torna összes mérkőzését és egyéb programjait ingyenesen lehet megtekinteni.

Részletes program és eredménylista:

www.youthfootballfestival.org
www.youthhandballfestival.org
www.youthbasketballfestival.org

Címkék: youth, football, akadémia, kaposvár, fesztivál, sport