Nagy dobásra készülnek a siófoki kézilabdás lányok. Az NB I-ben szereplő együttes az idei tizedik hely után új vezetőedzővel és jó nevű játékosokkal kezdte meg a felkészülést.

- Biztos, hogy javítani kell a tavalyi helyezésen, ez egyértelmű. Gondolom, ezeket az embereket, akiket igazoltunk, adottak, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk. Ehhez kell komoly munka meg persze szerencse - Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő.

A siófokiak a Ferencvárossal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően négy fővárosi játékossal is erősödtek. A három fiatal, Lukács, Deáki és Dajka mellett a tapasztalt kapus, Pastrovics Melinda is abban bízik, hogy nem lesz magas a mérce, vagyis a csapat bejut a legjobb nyolc közé.

- Nyilván az én saját rutinommal, tapasztalatommal mind edzésben, mind meccseken sokat tudok nekik átadni. Természetesen azt szeretném, hogy ebben a csapatban meghatározó legyek, és ezt is várják tőlem, ez egyértelmű - Pastrovics Melinda Siófok KC-Galerius Fürdő.

A somogyiak kerete a klubvezetők reményei szerint nem csak átalakult, hanem meg is erősödött a nyáron: az elmúlt szezon meglepetését produkáló Kiskunhalastól nem csak az edző, hanem két kulcsjátékos is a Balaton partjára szerződött.

- Én mindenképpen az első nyolcba várom magunkat, és nem szeretnék nagyon nagy elvárásokat támasztani az elején. Ez a sorsolástól is függ majd, és attól, hogy hogyan sikerül majd összekovácsolni a csapatot.Csak jót hallottam a csapatról, és jött az az edző, akivel nagyon szeretek dolgozni - Drávai Gyöngyi, Siófok KC-Galerius Fürdő.

Golovin Vlagyimir nem csak Drávait, hanem Szamoránsky Anikót is jól ismeri, és a két játékos is szeretne bizonyítani új klubjában.

- Én úgy gondolom, hogy az első két helyen a Győr és a Fradi kiemelkedik, alulról pedig a Halas és az Eger. A többi nyolc csapat eléggé kiegyensúlyozott játékosállományban, így mindenképpen kemény, szoros meccsekre számítok - Szamoránsky Anikó Siófok KC-Galerius Fürdő.

A Balaton-partiak nyolc hetes felkészülés után augusztus végén játsszák majd első bajnoki mérkőzésüket.

Címkék: golovin, ferencváros, kézilabda, kupa, siófok, sport