Fekete Szilveszter hat és fél éve távozott Kaposvárról. Előtte csaknem másfél esztendőt töltött itt, és az akkor még az OB I B-ben szerepelő együttes szakmai munkáját vezette. 2013 nyarán eljött az idő a visszatérésre.

- Biztos, hogy kíhívás. Egyrészt nem ismerem aaz új csapatot még, rengtege új játékos érkezik majd. Jó iagzolásnak tűnnek. tudván, hogy jövőre három kieső lesz az élvonalból, nagyon nagy kihívás lesz, nem csak a Kaposvárnak. Biztos, hogy jó bajnokság lesz  - Fekete Szilveszter, vezetőedző, Kaposvári VK.

A kaposváriak az idén a bajnokság utolsó helyén végeztek, mégis bennmaradtak, így a következő évadban már nem szeretnének hibázni.

- Sajnos az előző évünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Megpróbálunk filozófiát váltani: olyan játékosokat szeretnénk idehozni, akik minőséget képviselnek, illetve olyan fiatalokat, akik a jövőbven a minőséget fogják képviselni. Azt várjuk a rutinos játékosktól, hogy segítsék a fiatalok munkáját, az edzőtől pedig azt várjuk, hogy a rutinos és még nem rutinos játékosokat csapattá tudja formálni - dr. Dobos Pál klubelnök, Kaposvári VK.

A KVK idei sztár-igazolása a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, aki minden szempontból sokat lendíthet a csapaton.

- Szécsi Zoli az utóbbi tíz év egyik legnagyobb, nemzetközi sznten is meghatározó egyénisége. Én is kapus voltam, biztos jobabn megértjük egymást, de nem a vele való munkának kell döntőnek lennie, hanem a csapat többi részével, főleg a fiatalokkal való munkának - tette hozzá a vezetőedző.

Fekete Szilveszter korábban éveken át irányította a brit női válogatottat, és a londoni olimpiára kellett felkészítenie a társaságot. Az angolok 2007 tavaszán Kaposváron is edzőtáboroztak egy hétig.

- Amatőr kislányokból kellett nemzetközi szintű játéksokat faragni. Azt hiszem, sikerült. Igaz, nem nyertünk mérkőzést, de egy meccs kivételével, minden meccsen volt esélyünk az utolsó percig. A brit vízilabda feljött az európai top szintre. Hogy ki yner a végén 1-2 góllal, az pillanatnyai teljesítményí és játékvezető függő. Az elismerése ennek a munkának, hogy az ottani sportminisztérium egyetlen csapatsportágnak, a női vízilabdának ad támogatást a következő négy évben, a többiek nem.

A kaposvári klubvezetés továbbra is azon dolgozik, hogy megerősítse a társaságot az új évadra. A felkészülés július 29-én kezdődik, a bajnbokság pedig szeptember második felében rajtol.

 

Címkék: fekete, szilveszter, kvk, vízilabda, kaposvár, sport