Nagyot lépett előre a Kaposvári Tenisz Club. Az egyesület által életre hívott I. Kapos Kupa a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos versenynaptárában is helyet kapott. Az utánpótlás tornára 15 induló nevezett.

- Tulajdonképpen történelmi pillanatnak is nevezhetnénk a Kaposvári Tenisz Club életében, hiszen a legkisebbeket most szólítjuk meg először. Ez az úgynevezett play and stay "játssz és maradj" kategória. Legidősebbek tíz évesek a legkisebbek pedig a 2006 illetve azalatt születettek - Hornung Gábor edző, Kapos TC.

A kaposvári Imre Dorka már nagyon várta ezt a versenyt.

- Remélem, hogy nyerek egy érmet és nagyon jó ez a verseny, és már készültem is rá. Már csak egy meccsen van vissza a vigaszból, és hát még csak egyszer nyertem - Imre Dorka, Kapos TC.

A Kapos Kupára Pécsről is érkeztek teniszezők.

- Eddig egyet kikaptam és hármat nyertem, és most versenyzek majd a döntőbe jutásért - Szeidl Olivér, Pécsi VTC.
Szeidl Olivér végül az előkelő második helyet szerezte meg a 2004/2005-ös korosztályban. Nála csak ifjabb Hornung Gábor, a Kapos TC versenyzője volt jobb. A bronzérmet a szintén kaposvári Hornung Igor zsebelte be. A 2003-asok mezőnyében is remekelt a két Hornung: Gábor első, Igor pedig második lett, míg a dobogó harmadik fokára csapattársuk, Vajda Levente is felállhatott.

A Kapos TC a hétvégén újabb rangos versenynek, a nagy hagyományokra visszatekintő Staropramen Kupának ad otthont.

 

Címkék: rangos, tenisz, utánpótlás, verseny, sport