Varga Krisztina junior világbajnokként indul a kontines-vetélkedőn, és mivel már hónapokkal ezelőtt megúszta a szintet, nyugodtan készült az év egyik fő versenyére.

- Most már egyre könynebbek az edzések, kevesebbet úszunk, nincsenek oylan hosszú sorok, egyre jobban megy. Nyugodtan készültem egész eddig, nagyon várom - Varga Krisztina Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.
A 17 esztendős sportoló 50, 100 és 200 gyorson indul egyéniben, emellett a váltókban is rajthoz áll majd.

- Szeretnék döntőt úszni mindenben, és úgy ahogy tavaly, szeretnék dobogóra állni. Elég erős a mezőny. Igaz, Európa-bajnokság lesz, de tavaly is csak európaiak álltak a dobogón. Remélem, azért olyan jók nem lesznek, hogy meg tudjanak verni - tette hozzá Varga Krisztina.

Az Adorján SE másik korosztályos válogatott versenyzője, Pamuki Dávid három számban indulhat az EB-n. A 16 éves versenyző tavaly még újonc volt a nemzetközi mezőnyben, így az idén már tapasztaltabbnak számít.

- 50,100 nem a fő számom, mert nem vagyok egy nagy sprinter, de szereték minél jobb eredményt elérni. 200-on pedig egy dobogót is szeretnék. Többet koncentrálok, jobabn átgondolom, fejben jobban ott vagyok, mint egy itthoni versenyen - Pamuki Dávid Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

Kovács László mesteredző szerint a kaposváriaknak nem lesz könnyű megőrizni az elmúlt években kivívott helyüket a nemzetközi élmezőnyben.

- A mezőny mindig bővül, fiatalodik. Kriszti fő ellenfele lengyel, és az ő hazaájában lesz a verseny. Nehéz lesz legyőzni, de bízom benne, hogy sikerülni fog - Kovács László mesteredző, Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

A válogatott tagjaira két napos, 1600 kilométeres buszozás vár Lengyelországig, az Európa-bajnokságot a jövő szerdától péntekig rendezik.

Címkék: kovács, junior, világbajnokság, úszás, sport