Újabb alapember távozik a Kaposvári Rákóczi NB I-es futballcsapatától. Hegedűs Dávid az újonc Mezőkövesd-Zsóry együttesében folytatja pályafutását, és 2016. június 30-ig kötelezte el magát új klubjához. Az egri származású játékos elmondta: sokat köszönhet a somogyi egyesületnek, az előttünk álló években pedig megpróbál otthonához közel is bizonyítani.

hege


Hegedűs Dávid négy és fél éve igazolt Kaposvárra, előtte megfordult a Marcali, a Verpelét, a Bőcs, a Kazincbarcika, az Eger, a Pétervására, a Heves, a Jászapáti és a Szolnok együtteseiben is. A 28  esztendős futballista a legutóbbi három évben már egyértelműen alapembernek számított a Rákócziban, és több sérüléséből is sikeresen felépülve, 67 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz.

- Most már biztos, hogy elhagyom a Rákóczit, és Mezőkövesdre igazolok – kezdte a beszélgetést Hegedűs Dávid. - Jobb ajánlatot kaptam a kövesdiektől, és hosszas tárgyalás után sikerült megállapodnunk. Én egri vagyok, és az is sokat számított, hogy így húsz kilométerre leszek az otthonomtól. Hétfőn költözöm majd el Kaposvárról, és egyben elbúcsúzom a csapattól és a barátaimtól is. Sokat köszönhetek a Rákóczinak, és hálás is vagyok mindenért.

- Hogyan tudná összegezni a Kaposváron eltöltött éveket?

- Örömmel mondhatom, hogy minden mérkőzésre szívesen gondolok vissza. Kiemelni ezek közül is inkább a hazai meccseket szeretném, hiszen voltak emlékezetes csatáink és szép sikereink a saját közönségünk előtt. Rengeteg embert ismertem meg, jó pár barátság is született. Egyébként 2009 januárjában kerültem a Rákóczihoz, és az akkori csapatból a saját nevelésű játékosokon kívül, akik akkor kerültek a felnőtt keretbe (Balázs Beni, Horváth Tomi, Bőle Lukács), jóformán már csak én maradtam...

- Négy és fél év után megérett az idő a váltásra?

- Megmondom őszintén, két hónapja még nem gondoltam, hogy váltani fogok! Többször is tárgyaltunk a hosszabbításról a kaposvári vezetőkkel, és azt hittem, sikerül majd megegyeznünk. Tény, hogy jobb ajánlatot kaptam a Rákóczitól a korábbinál, de úgy éreztem, várnom kell még. Ezután eljött a bajnokság vége, következett a nyári szünet, és közben befutott két-három komolyabb ajánlat. A Mezőkövesd kínálta számomra a legkedvezőbb feltételeket. A kövesdiek egyébként évekkel ezelőtt is megkerestek már többször is, még a Rákóczis korszak előtt, és ezt is figyelembe vettem, amikor döntöttem.

- Nehéz lesz a búcsú?

- Biztosan elérzékenyülök majd, mert sokat jelent nekem az itt eltöltött időszak. Hétfőn összepakolok és elbúcsúzok a csapattól, mert kedden reggel már Mezőkövesden kell edzésre jelentkeznem.

Címkék: Hegedűs, alapember, távozik, NB I., Rákóczi, sport