Szorgalmasan edzenek az Ametiszt Tánc-Sport egyesület versenyzői. A kaposváriak az elmúlt években rendre szép sikereket értek el a hazai és a nemzetközi mezőnyben, és az eredményes sorozat az idén is folytatódott.

- Másfél éve táncolunk együtt, és nyolc tánc országos bajnokok lettünk. Összetettnek összetett, de nehéz is, bár csak nyolc tánc van, az alapok, amelyről még magasabbra lehet fejleszteni a tudásunkat - Fejes Mónika Ametiszt Tánc-Sport Egyesület Kaposvár.

Hamar kiderült, hogy Fejes Mónika és Auvalszki András nyerő párost alkot.

- Igazából nincsenek nehéz vagy könnyű versenyek, attól függ, csak, mennyire készülünk fel az adott versenyre - Auvalszki András Ametiszt Tánc-Sport Egyesület Kaposvár.

Szintén a tavasz nagy sikere volt, hogy a gyermek korosztályban szereplő Szabó Robin László, Czakó Rebeka páros aranyérmes lett a Hajdúböszörményben megrendezett bajnokságon. A két tehetséges fiatal már két éve táncol együtt, és a standard kategóriában szerezte meg az első helyet, a latin táncokban pedig ezüstérmes lett. Ugyanezen a bajnokságon a képeinken látható Szabó Ádám, Kovács Eszter duó a latin táncokban a második helyet szerezte meg, majd egy boszniai nemzetközi viadalon könyvelhetett el két első és egy második helyezést.

- Úgy készülünk, hogy bemelegítünk, majd jönnek a stenderdek, átgyakoroljuk, technikázok, aztán jönnek a latinok, ott is átgyakorlunk és technikázunk. A latin az erősségünk, a standardből kicsit le vagyunk maaradva, de abból is fejlődünk - Szabó ádám Ametiszt Tánc-Sport Egyesület Kaposvár.

A fiatalok szeretnek versenyhelyzetben is bizonyítani, és nagyon szeretik ezt a sportágat.

- Még az iskolában volt. Van egy bátyám, aki az iskolában táncol, és úgy gondoltuk, ez jó lenne nekem is. Úszhattam is volna, de inkább a táncot választottam. Igazából attól függ, milyen verseny. A klubköziken nem szoktam induéni, inkább a ranglistákon, az országosokon és a nemzetköziken szoktunk izgulni inkább - Kovács Eszter Ametiszt Tánc-Sport Egyesület Kaposvár.

Hornyák Hajnalka tanítványai folyamatosan gyakorlnak, sok versenyre járnak, és ezek után a sikerek sem maradnak el.

Címkék: táncos, tse, ametiszt, együttes, tánc, somogy, sport