Lőw Zsolt és Dárdai Pál középpályásként futballozik a balatonszéplaki labdarúgó pályán, azonban ezen a mérkőzésen a tehetségeké a főszerep. A német Hertha U15-ös utánpótlás korosztályának legjobbjai érkeztek szülőkkel nyaralni a magyar tengerhez, ám Dárdai Pál és barátja, Lőw Zsolt, a korábban szintén Bundesligában szereplő egykori válogatott labdarúgó gondoskodott róla, hogy a pihenés aktív legyen.

- Tavaly eljött néhány német család, ők mind a Palkó csapatából, szülők is, kíváncsiak voltak, hogy milyen a Balaton, mi sokat meséltünk, nemcsak a Balatonról, hanem a jó magyar borról, a jó vízminőségről, arról, hogy egész nap megy a sport, idén már szerintem hat család jött. Úgyhogy egyre többen jönnek, az idő kiváló, a víz is tökéletes, ennél jobb nem kell. Nekünk meg elég egy ilyen futballpálya, tavaly volt, hogy harmincan csatlakoztak hozzánk, délután strad, fejelés, ki vannak rakva a kapuk a vízbe - ifj. Dárdai Pál.

Ezúttal is akadtak, akik csatlakoztak a Dárdai által pedagógiai nyaralásnak nevezett üdülés sportprogramjához. Lőw Zsolt Németországban még ellenfél volt Dárdai számára, ezúttal viszont együtt futballoznak a fiatal tehetségekkel.

- Igen, igen, vigyáztunk rájuk, nekünk már ennyi idősen nagyon nehéz tudomásul venni, hogy 14-15 éves gyerekek elszaladnak mellettünk és nem érjük őket utol, de hát ez van, most ők a fontosak, és nekünk az a feladatunk, hogy képezzük őket, és segítsük a pályafutásukat, úgyhogy ez a mai mérkőzés is ezt szolgálta, és mi hagytuk őket futballozni - Lőw Zsolt.

A mérkőzésen nemcsak a Hertha kiváló fiatal futballistái szerepeltek, hanem magyar tehetségek is, hiszen Dárdai nem felejtette el, honnan indult. Ezúttal is meglesett egy budapesti labdarúgó palántát, akit esetleg idővel profi körülmények között segíthet. A korábbi 61-szeres válogatott labdarúgó jelenleg a Hertha utánpótláscsapatait edzi, és meggyőződése, csak akkor lehet előrelépni, ha van merítési lehetőség.

- Most ha a Palkó csapatáról beszélünk, Németországban ez top garnitúra, nagyon ügyesek, de a magyaroknak sem kell szégyenkezni, mert láttam itt tornán ügyes gyerekeket, a kérdés az, hogy egy-két ügyes gyerek van, vagy 10, mert ha több, az egész más tempóban edz, mint amikor van két ügyes - tette hozzá ifj. Dárdai Pál.

A derbin egyébként három Dárdai Pál is egy csapatban játszott, és talán nem meglepő: a család legifjabb tagja is ügyesen mozgott a zöld gyepen. A legifjabb Dárdai öröksége nehéznek tűnik, ám mivel már jelenleg korosztálya egyik legjobbja, nem kell félteni.

- Ilyenkor nagyszerű érzés, itt van a pályán a három Pál, Palkó, Palcsi, meg én, és még két kisunoka, legalábbis Magyarországon ritkán van szerintem ilyen, télen nem nagyon tudunk focizni, de ilyenkor mindig, kint is keveset, Németországban, mert azért van dolgom itthon a labdarúgásban - id. Dárdai Pál.

Az öregebbek azért mutattak egy-két cselt a fiataloknak, a foglalkozás pedig elérte a célját, a futballpalánták a tikkasztó melegben is a labdát választották.

Címkék: löw, pál, dárdai, zsolt, foci, sport