A spanyol meccshez hasonlóan remekül kezdett a magyar válogatott. Jól működött a nyitásunk,  a nyitásfogadásunk, és rendre gyors támadásokkal tudtuk befejezni az akciókat. A csehek nem is igazán értették, hogy mi történik velük, egyszer csak azt észlelték, hogy 1:0 álla az eredményjelzőn – de nem az ő javukra.

A második szettben hamar magához ragadta a kezdeményezést a cseh csapat, és kiváló nyitásokkal meglépett néhány ponttal. Demeter György ekkor Gergye Rolandot küldte pályára Németh Szabolcs helyett, valamint Szabó Dávidot Baróti Árpád helyére, de megfordítani már nem tudtuk az eredményt.

Következett a harmadik felvonás, amelyben ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, első sorban Szabó Dávidnak köszönhetően, aki ellenállhatatlanul támadott a kettes és az egyes helyről. Mindez azonban kevésnek bizonyult, mert ismét nem tudtunk jól megbirkózni a cseh nyitásokkal.

A negyedik játszmában egyre magabiztosabban teljesített a vendéggárda, folyamatosan növelte az előnyét. Szabó Dávid révén ismét feljöttünk a csehekre, azonban utolérni nem tudtuk őket. Mindenesetre óriási fegyvertény, hogy szettet raboltunk a világranglistán nálunk jóval előrébb álló cseh válogatottól.

Demeter György: - Az első három játszma magas színvonalú meccset hozott. Ami még pozitív volt, hogy szépen fejlődtünk védekezésben. Ilyen meccseket kell játszanunk, és eljön az az idő, amikor majd nyerünk is.

Stewart Bernard: - Az első szettben egy kicsit gyengébben játszottunk. Aztán elkezdtünk koncentrálni, és megnyertük a következő három játszmát, és így a meccset is.

Magyarország-Csehország 1:3 (17, -17, -18, -16)

Európa Liga, férfiak, Kecskemét, 200 néző. Vezette: Piasetski (fehérorosz), Paievskyi (ukrán).

Magyarország: Nagy J. 8, Kovács Z. 2, Kaszap 3, Németh Sz. 6, Nacsa 9, Baróti 4. Csere: Dömötör (libero), Szabó A. 2, Szabó D. 13, Gergye 8. Szövetségi kapitány: Demeter György.

Csehország: Hysky 11, Linz 2, Holubec 7, Syroky 8, Tichacek 2, Finger 20. Csere: Kopacek (libero), Bartos 9. Szövetségi kapitány: Stewart Bernard.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 2:3, 6:7, 10:8, 16:13, 19:16. II. játszma: 4:2, 9:7, 12:15, 14:18. III. játszma: 5:3, 6:8, 11:14, 17:20. IV. játszma: 2:3, 3:8, 8:12, 12:16.

forrás: hunvolley.hu

Címkék: Demeter, Európa Liga, válogatott, vereség, röplabda, sport