A szezon utolsó edzéseinek egyikén a klub vezetése elbúcsúztatta azt a három fiatal tehetséget, aki az ősztől máshol folytatja pályafutását. A szezon végén is lelkesen, minden részletre odafigyelve dolgoztak a Mágusok Kosárlabda Egyesület fiataljai. A leány utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub három korosztályban is megállta a helyét az országos bajnokságokban, és a fiatalok iskolai színekben is nagyszerűen teljesítettek. A Mágusok csapatára épülő negyedik korcsoportos társaság bronzérmes lett a diákolimpia országos döntőjében.

- Szerintem most jött ki a nyolc év munkája. A lányok nagyon kemény mezőnyben szerezték meg a bronzérmet. Csúcsra járatás volt, mindenki most hozta ki magából a legtöbbet. nagyon akartuk ezt az érmet. A távozók miatt is, akiknek az utolsó lehetsőége és éremszerzési esélye volt. Ilyen még nem volt: Somogy megxyéből még soha senki nem szerzett érmet diákolimpián, történelmet írtunk - Körmendiné Hajdu Gyöngyi vezetőedző, Kaposvári Mágusok Egyesület.

A lányok azt mondják: a csapatmunka és az összefogás meghozta a rég várt nagy sikert.

- Meglepetés volt, most látszott igazán a csapaton, hogy együtt voltunk, bíztunk nagyon abban, hogy meg tudjuk csinálni. És tényleg meg tudtuk csinálni - Bázel Bianka Kaposvári Mágusok Egyesület.

A Mágusok csapatától három lány is elköszönt az évad végén. Az egyesület vezetői a játékostársakkal együtt köszönték meg nekik az elmúlt évek munkáját.

- Igazából ebben a nyolc évben átéltem nagyon sok jót. Nagyon sok mindent megtanultam, keresztülment a csapat minden jón, rossz dolgok is voltak, de sikeres évet zártunk mindig. Én nagyon sok mindent megtanultam a kosárlabdából. 2010-ben válogatón is voltam. személyesen is sokat fejlúdzem, de a csapat is, ezt bizonyítja az országos döntő - Pordány-Horváth Eszter.

Eszter családi okok miatt hagyja el a klubot, mert Angliába költözik. A kaposváriak egyik nagy reménysége, Bázel Bianka pedig a pécsi Rátgéber Akadémián folytatja pályafutását.

- Csodálatos emlékeim vannak, itt tanultam meg a kosárlabda alapjait, mindent itt kaptam meg - Bázel Bianka.

Holló Tamara Százhalombattára igazol a nyáron.

- Nagyon szerettem ebben a csapatban játszani, soha nem felejtem el, örülök, hogy itt lehettem - Holló Tamara.

Ezeknek a lányoknak sokat jelentett a Mágusok Egyesület, hiszen egy remek közösségben nőhettek fel. Volt, aki előbb tanult meg ziccert dobni, mint írni és olvasni. A klub eveztői bizakodva várják a jövőt.

- Mindenképpen nagy jövőt látok. Azért is, mert sok az új, a 2003-as, 2004-es kislány, akikben a jövő van, és azok is, akik velünk maradnak, küzdenek tovább középiskolásként is, a serdülőbe, kadetbe vissza tudnak játszani - tete hozzá a vezetőedző.

A kaposváriak a nyári pihenő után újult lendülettel kezdik meg újra a munkát, és ababn bíznak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan újabb tehetségeket adnak majd a magyar kosárlabdának.

Címkék: mágusok, női, lányok, kaposvári, kosárlabda, sport