A tréner egy évre kötelezte el magát a somogyiakhoz, és várhatóan augusztus elején kezdi meg a felkészülést a lányokkal.

Az elmúlt két évben vezetőedzőként dolgozó Várszeginé Pálfy Marianna az évadzárón köszönt el a csapattól, mert az előttünk álló időszakban a családra szeretne összpontosítani. A Diamant vezetésének így utód után kellett néznie, és rövid időn belül megszületett a megoldás: a következő szezonban Oláh János irányítja a női röplabda NB I-ben szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem szakmai munkáját!

oláh já

Az 55 éves edző játékosként ötszörös bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes volt a Csepel színeiben. Trénerként 1995-ben ezüstérmet nyert ugyancsak a Csepellel, majd Nyíregyházán és a Malévnál is dolgozott, s a férfiválogatottnál Nyári Sándor szövetségi kapitány segítője volt. Tizenöt évig dolgozott a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottsága vezetőjeként. Az elmúlt években a Veszprémi Egyetemi SC, majd a fővárosi Budai XI. SE NB I-es női csapatának trénere volt, illetve a DigiSport televíziós csatorna szakkommentátora. Napjainkban a magyar férfi röplabda válogatott szakmai stábjának tagja: Demeter György szövetségi kapitány segítője a kispadon.

Oláh János július másodikán részt vesz a Kaposvári Röplabda Akadémia szezonzáró rendezvényén, a felkészülést pedig várhatóan augusztus elején kezdi majd meg a lányokkal. A korábbi célkitűzés nem változott, így a tapasztalt szakemberre vár a feladat, hogy a nyolc közé vezesse a társaságot az élvonalban.

Címkék: oláh, jános, edző, röplabda, sport